Az is nagyon remek, ha egy autóba jutnak olyan kényelmet fokozó extrák, mint a tolatóradar vagy kamerás rendszer, esetleg tempomat, hogy ne kelljen a gázon állni szüntelen, netán navigációs rendszer is akad a fedélzeten. Téli napokon az ülésfűtés dob sokat a hőérzeten. A luxusautók piacán azonban ezek már nem tételek, hiszen bármilyen autóban megtalálhatóak, itt már nagyobbat kell villantani az extrát terén és ezért mindent meg is tesznek. Meg persze megkérik ennek az árát is vastagon.

Óra a Bentaygába

Fukcióját tekintve tökéletes lenne a japán kvarcóra is, de a Bentley tulajdonosok természetesen ennél többre vágynak. A Bentayga műszerfalába például többféle óra közül választhatnak, a legdrágább Breitling pedig madjnem megduplázza az autó vételárát. A Mulliner Tourbillon óra negyedóránkénti önfelhúzásra képes, arany tokozású, gyöngyház vagy ébenfa számlapos szerkezet 65 millió forintnak megfelelő összegért kerül az autóba.

Szín a Bentleyre

10 méregdrága autós extra, ami kimeríti a luxus fogalmát 2

Bár már nem csak a BMW-hez hasonló gyártók kínálnak széles színpalettát, hanem az Opel Insignia is kérhető jóformán bármilyen árnyalatban, a luxusautók fényezési technikája, polírozása és minőségbiztosítása egészen más kategória és ennek megfelelően az ára sem. Az ezernyi alumínium pelyhet tartalmazó fényezésük például közel 1 millió foritnak megfelelő összeg. Nagyjából ennyibe került a Mulsanne limuzin matt fényezése is.

Csillagos égbolt a Rolls-Royceban

10 méregdrága autós extra, ami kimeríti a luxus fogalmát 3

Ha van igazán jellegzetes pontja a Rolls-Royce-oknak, akkor az a tetőkárpitba intagrált optikai szállal megoldott csillagos égbolt. Ezt egyébként nem csak úgy simán befűzik, amennyiben van rá igény, a kedves vevő születési dátumának megfelelő csillagállást varázsolnak a limuzin tetejébe. Közel 400 ezer forintért.

Bárszekrény szintén a Rolls-Royceban

10 méregdrága autós extra, ami kimeríti a luxus fogalmát 4

Az úri autózás csúcsa a Rolls-Royce, ezért nem meglepő, hogy ők kínálják a legtöbb méregdrága opciót, köztül a bárszekrényt is. Ehhez járnak természetesen poharak, hűtő és minden, ami az autós italozáshoz szükséges kellék. A csillagos égbolthoz hasonlóan ezért is közel 400 ezer forintot kérnek.

Arany Emily a Rolls-Royce orrára

10 méregdrága autós extra, ami kimeríti a luxus fogalmát 5

300 ezer forintért szinte olcsónak tűnik ez az apróság, ami azért nagyban hozzátesz az autó karakteréhez. A hűtőrács felett díszlő Emily, vagyis az extázis szelleme nem csupán ezüst és megvilágított kristályüveg formájában kérhető, hanem persze aranyból is.

Versenyruha és sisak az Aston Martintól

10 méregdrága autós extra, ami kimeríti a luxus fogalmát 6

Ha valaki nem csak korzózni használja az Aston Martinját, hanem a pályanapokat is komolyan veszi, akkor biztosan rápillantott már az FIA homológ versenyruhára és a sisakra is az angol sportmárka kollekciójából. Előbbi majdnem 2,2 millióba, utóbbi 1,5 millióba kerül. Cserébe viszont úgy fogsz kinézni, mint amikor James Bond Le Mans-ba indul.

Ferrari golftáska

10 méregdrága autós extra, ami kimeríti a luxus fogalmát 7

Az olaszok nem csak az autókhoz állnak hozzá szívvel, hanem a divathoz is, ezért van az, hogy minden Ferrarihoz kínálnak tökéletesen passzoló bőrönd készletet és golfzsákot is. Utóbbiak 2,85-től egészen 3,7 milliós összegig terjednek kiviteltől függően. És akkor még a szett további részeiről nem is beszéltünk. És, ha tényleg nem csak divatból van szükség rá, akkor végtelen mennyiségű pénzért ütőkre, labdára és még pár apróságra is szükség lesz.

Loisz Vottyon táskák az i8-ashoz

Mindenek előtt tekintsük meg a Másnaposok ide vonatkozó részét a lehető legrosszabb, Youtube-on fellelhető minőségben:

Az i8-as BMW nem éppen a helykihasználás mestere, csomagtérből elég kevés jutott neki, ahogyan hengerekből is. A Louis Vuitton azonban készített egy szettet, ami kiválóan passzol a konnektoros élményautóba. Mindezt 5,7 millióért kínálják.

10 méregdrága autós extra, ami kimeríti a luxus fogalmát 8

Karbonfelni a legerősebb Porsche 911 Turbo-ra

10 méregdrága autós extra, ami kimeríti a luxus fogalmát 9

Nem kevesebb, mint 18 kilométernyi karbonszálból készül a Porsche legdrágább felnije, melyet kifejezetten a 911 Turbo S Exclusive Edition modellekre szánnak. Ez a felni a hagyományosnál nem csak merevebb, de kevesebb hulladékkal is gyártható. A teljes szett ára közel 5 millió fornt.

Karbon test a Pagani Huayrára

10 méregdrága autós extra, ami kimeríti a luxus fogalmát 10

Kétség kívül az autó éke lehet egy jól megválasztott, szép fényezés, de nem szabad lebecsülne a pőre karbont sem, mely igazán szépen mutat a megfelelő módon tálalva és lakkozva. Az eljárás távolról sem megszokott és rettentően drága is, a Paganinál például 43,6 milliós felára van a látszó karbon karosszériának. Cserébe viszont egzotikus megjelenés a jutalom. Nem mellesleg a későbbi eladásnál is nagyon sokat dobnak a ritka autók árán a hasonló opciók.