Mély, ritmikus – így jellemzi a Lamborghini V8-as erőforrásának hangzását két, nemzetközileg is elismert zenei producer, Alex Trecarichi és Mauro Mautone, akik a Spotifyon újabb lejátszási listával rukkoltak elő, melyet ezúttal az Urus Performante üvöltése ihletett.

Az Urus Performante már 2000-es percenkénti fordulatszámon igáslóként dübörög, amit üst- és nagydob szüntelen és egyre erősebb ütögetésével rekonstruáltak. Trecarichi elárulta, hogy a lejátszási lista elkészítéséhez a motor alapfrekvenciáját elemezték, és ebből kiderült, hogy az Urusnál 50 Hz-et mértek, ami megegyezik a dobok tényleges rezgésével.

Összesen 24 hangsávot készítettek a Fourier-függvénytranszformáció ismételt alkalmazásával – amivel a vizsgált jel különböző tulajdonságait lehet módosítani –, valamint mesterséges intelligencia segítségével. Az Urus V8-asát ily módon három szituációban zenésítették meg: alapjáraton, egyenletes sebességű haladás közben, valamint csúcssebességen, beleértve a gyorsításokat, a leváltásokat, a kanyarodást és a fékezést.

Megzenésítették a Lamborghini üvöltő V8-asát 1

Zenei alapot szolgáltatott V8-as motorjával a Lamborghini Urus Performante.

Alapjáraton az Urus Performante C hangon „énekel”, ami megegyezik Gabriel Dominguez Un gitano perdido című elektromos salsájával. 4000-es fordulatszámon már G hangon szólal majd, összhangban a Boogie Feverrel, míg 7000-es percenkénti fordulaton D hangról beszélhetünk, ami a White Lies Is my love enough? című számát idézi meg. Az Urus hangjából komponált zene ide kattintva hallgatható meg.

Az Urus Performante teljesítményével rá is szolgált erre az érdemre, tekintve, hogy a legendás coloradói Pikes Peaken 10 perc 32 másodperc alatt ért körbe, 17 másodperccel megdöntve a korábbi rekordot. A Lamborghini csúcsteljesítményű SUV-ját idén nyáron mutatták be már-már sátáni, 666 lóerős teljesítménnyel, míg 2300-as fordulaton 850 Nm-es nyomatékot ad le. 3,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, a végsebessége pedig 306 km/óra.

Érdekesség, hogy manapság konkrét motorhangokból is egyre gyakrabban készítenek lejátszási listát, amivel napjaink, nem éppen a hangosságukról ismert villanyautóit is megszólaltathatók.