Függőleges fel- és leszállásra képes, elektromos hajtású légi jármű fejlesztésébe kezd a Suzuki, derült ki abból a mai közleményből, amelyben az autógyártó bejelentette, hogy együttműködésre lép a SkyDrive Inc. vállalattal.

A két cég a „repülő autó” tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése mellett új piacokat is fel kíván térképezni. Elsőként Indiát hódítanák meg repülő szerkezetükkel, de sem arról nem beszéltek, hogy ezt hogyan tervezik megvalósítani, sem a projekt anyagi, sem műszaki vonzatairól nem esett szó.

Repülő autót fejleszt a Suzuki 1
Repülő autót fejleszt a Suzuki 2

Repülő autót fejleszt a Suzuki

Repülő autót fejleszt a Suzuki

Repülő autót fejleszt a Suzuki 19
Repülő autót fejleszt a Suzuki 20
Repülő autót fejleszt a Suzuki 21
Repülő autót fejleszt a Suzuki 22
Repülő autót fejleszt a Suzuki 23
Repülő autót fejleszt a Suzuki 24
Repülő autót fejleszt a Suzuki 25
Repülő autót fejleszt a Suzuki 26
Repülő autót fejleszt a Suzuki 27
Repülő autót fejleszt a Suzuki 28
Repülő autót fejleszt a Suzuki 29
Repülő autót fejleszt a Suzuki 30
Repülő autót fejleszt a Suzuki 31
Repülő autót fejleszt a Suzuki 32
Repülő autót fejleszt a Suzuki 33
Repülő autót fejleszt a Suzuki 34
Fotó megosztása:

Ettől részben független hír, hogy a Suzuki a napokban bejelentette, hogy 104,4 milliárd rúpia (462 milliárd Ft) értékű beruházással teszi képessé indiai gyártóegységeit elektromos járművek, illetve járműakkumulátorok gyártására.

A 2018-ban alapított SkyDrive a legnagyobb japán vállalatokkal működik már most is együtt; jelenleg egy kompakt, kétüléses, elektromos repülő jármű fejlesztésén dolgozik. Nem tudni, hogy ebbe a projektbe száll-e be a Suzuki. A SkyDrive nem csak értékesíteni szeretné légi személy- és áruszállító megoldásait, hanem 2025-re repülő taxiszolgálatot kíván beindítani Oszaka városában.

a videó a hirdetés után indul

A Suzuki annyira komolyan gondolja a repülő autó fejlesztését, hogy máris negyedik mobilitási üzletágaként emlegeti azt, a személygépkocsik, a motorkerékpárok és a hajómotorok mellett.