A Chevrolet Equinox viszonylag fiatal modell, nem egészen húsz év alatt mégis másodszor készül kategóriát váltani. Miután 2016-ban a második generációs (nálunk egyébként rövid ideig Opel Antara néven forgalmazott) modellt egy tizenkét centiméterrel rövidebb, azaz egy teljes méretosztállyal kisebb típus váltotta, 2023 őszén pedig ezt a kompakt modellt egy vadonatúj konstrukciójú, tisztán elektromos Equinoxra cserélik.

Újabb szabadidőjármű kap villanymotort 1
Újabb szabadidőjármű kap villanymotort 2

Újabb szabadidőjármű kap villanymotort

Újabb szabadidőjármű kap villanymotort

Újabb szabadidőjármű kap villanymotort 10
Újabb szabadidőjármű kap villanymotort 11
Újabb szabadidőjármű kap villanymotort 12
Újabb szabadidőjármű kap villanymotort 13
Újabb szabadidőjármű kap villanymotort 14
Újabb szabadidőjármű kap villanymotort 15
Újabb szabadidőjármű kap villanymotort 16
Fotó megosztása:

Az autóról egyelőre nem tett közzé információkat a Chevrolet, mindössze néhány számítógépes grafikán demonstrálták, hogy szemmel láthatóan laposabb és áramvonalasabb karosszériára számíthatunk, az utastérben pedig ugyanaz a vezetői környezet (kormánykerék, digitális és mechanikus kezelőszervek, központi légbeömlők), mint a szintén most bemutatott Chevy Silverado EV tisztán elektromos pickupban.

Ami biztos, hogy flottavásárlóknak külön kivitelt készít majd az Equinoxból a Chevrolet – ez alatt nem elsősorban céges járműparkokat, hanem autókölcsönzőket, taxitársaságokat, fuvarmegosztó szolgáltatókat kell érteni.

Újabb szabadidőjármű kap villanymotort 17

Nem csak az Equinox áll át egyébként az elektromos hajtásra, hanem nagy testvére, a Blazer is: a Chevrolet 2019-ben támasztotta fel a patinás típusnevet; annak idején egyébként pont ennek a típusnak az érkezése miatt vették vissza az Equinox méreteit. Az új elektromos Equinox formaterve a jelenlegi Blazer dizájnjának evolúciója, így várhatóan a Blazer maga is nagyon fog hasonlítani az Equinoxra. Mivel mindkét modell a General Motors Ultium elektromos architektúráját hasznosítja, a hajtásláncok, illetve az akkumulátor-kapacitás terén is közel azonosnak ígérkeznek.

A Blazer 2023 tavaszán, fél évvel az Equinox előtt lép piacra.

Újabb szabadidőjármű kap villanymotort 18

A jelenlegi Chevrolet Blazer