A kínai XPeng nem régi, és nem is nagy autógyártó – hét éve alapították, és évente alig 50 ezer járművet értékesítenek –, viszont rendkívül ambiciózus. A fejükbe is vették, hogy építenek egy repülő autót, ezért létrehozták a HT Aero leányvállalatot. A cég eddig nem sok mindent tett le az asztalra, most viszont szereztek félmilliárd dolláros finanszírozást, így elkezdhetik fejleszteni csúcsmodelljüket. Ennek neve egyelőre nincs, vannak viszont látványtervek.

Teljes értékű autóról beszél a gyár, amelynek a B-oszlopából bújik elő a dupla rotor. Hogy összecsomagolt állapotában hol találtak helyet a két hosszú karnak, valamint a légcsavarok lapátjainak, nem tudjuk, ahogy azt sem, hogy mennyi ideig fog tudni repülni, milyen nehéz lesz, mennyire biztonságos – semmit nem tudunk az autóról.

a videó a hirdetés után indul

Meglehetősen nagy kérdőjellel írunk tehát a járműről, elismerve, hogy elektromos sportautónak rendkívül tetszetős, már szárnyak nélkül is. Az XPeng helyében első körben erre fókuszálnánk, függőben hagyva a későbbi repülés lehetőségét – elektromos sportautóból ugyanis biztosan jóval többet lehet eladni, mint egy repülő akármicsodából.

Kínában készül a repülő szupersportkocsi 2

A HT Aero első terméke fél órán át képes repülni két utasával