Miközben Norvégiában lassan csak villanyautót vásárolnak, az északi ország egyik vállalkozása kitart a belső égésű hajtástechnológiák mellett. Nem is akárhogyan: a Zyrus Engineering egy Lamborghini Huracan LP640-4 alapjaira építette fel félelmetes sportautóját.

A kézzel épített Zyrus LP1200 Strada mintegy 600 alkatrészében tér el az alapmodelltől. A motor teljesítményét utcai használatra 900 lóerőre növelték, ám elég elfordítani egy kapcsolót, és máris 1200 lóerő áll rendelkezésünkre – ezt elvileg csak versenypályán szabad használni.

Az autó tömegét 1427 kilogrammra csökkentették, különleges aerodinamikai csomagja pedig több mint két tonna (pontosan 2010 kg) leszorítóerőt termel 320 km/óránál.

Íme, a Lamborghini Huracan felsőfoka 2

Ha valami ennyivel többet tud, mint egy alap Lamborghini, az többe is fog kerülni annál – nem is kevéssel. A Zyrus LP1200 Strada induló ára 595 ezer euró, azaz nagyságrendileg 215 millió forint, ami már tartalmazza az egész napos oktatás díját is: a fejlesztő mérnökök ugyanis versenypályán avatják be az ügyfeleket a brutális autó vezetésének rejtelmeibe.

Az alábbi videón megnézheted, hogy mozog a Nürburgringen a skandináv vadállat. Kattints!

a videó a hirdetés után indul
Itt pedig egy helyben forgási, illetve gumipusztítási képességét demonstrálja az autó, és néhány pillanat erejére a versenykormányt is megcsodálhatod.
 
a videó a hirdetés után indul