A svájci St. Gallen rendőrségének kommunikációs vezetője szerint sokat fejlődött az elektromos autókban lévő technika és számukra is fontos a zaj- és kipufogógáz-kibocsátás csökkentése, ezért is szereztek be összesen 13 darab Hyundai Kona Electric villanyos szabadidő-autót. Bár azzal tisztában voltak, hogy a vételár magasabb a hagyományos motorral szerelt autókénál, a fenntartási költségek és a szerviz jóval kevesebb pénzt emészt fel egy elektromos autó esetében. A kiválasztás során egyébként több típus is volt a kalapban, de végül a koreaiak autóját találták a legjobbnak a feladatra.

Elektromos rendőrautókat használnak Svájcban 1
Elektromos rendőrautókat használnak Svájcban 2

Elektromos rendőrautókat használnak Svájcban

Elektromos rendőrautókat használnak Svájcban 8
Elektromos rendőrautókat használnak Svájcban 9
Elektromos rendőrautókat használnak Svájcban 10
Elektromos rendőrautókat használnak Svájcban 11
Elektromos rendőrautókat használnak Svájcban 12
Fotó megosztása:

Nyolc autó marad hagyományos formában, további ötöt pedig járőrautónak állítanak be, ennek megfelelően teljes felszerelést kaptak fényvisszaverő fóliával, megkülönböztető jelzéssel és minden egyébbel, ami egy rendőrautóhoz szükséges.

Elektromos rendőrautókat használnak Svájcban 13

A Hyundai Kona elektromos változatát már mi is teszteltük. A koreai SUV villanyos változata 204 lóerős teljesítményű és 7,4 másodperc alatt van 100-on, tehát egész dinamikus is. A gyár 482 kilométeres hatótávot ad meg és használattól függően autózható vele 400 kilométer körüli érték.