A Corollákat adatkommunikációs modullal szerelik fel, amely olyan szolgáltatásokat tesz lehetővé, mint az e-Care funkciók, amelyek hibajelenség esetén informálják a vezetőt a tennivalókról, illetve lehetővé teszik az olyan alapvető paraméterek okostelefonon történő ellenőrzését, mint az olajszint, az ajtózárak státusza vagy az intelligens kulcs töltöttségi állapota.

Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak 1
Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak 2

Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak

Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak

Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak 14
Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak 15
Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak 16
Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak 17
Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak 18
Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak 19
Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak 20
Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak 21
Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak 22
Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak 23
Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak 24
Fotó megosztása:

 

A jármű állapotát folyamatosan felügyelő rendszer értesíti a szervizszolgálatot, ha valamely alkatrész – például az indítóakkumulátor – karbantartásra szorul, ők pedig felveszik a kapcsolatot a vezetővel. A rendszer képes minősíteni a felhasználó vezetési stílusát, és tanácsokkal látja el a takarékos üzemeltetés terén, baleset esetén pedig automatikusan értesíti az illetékeseket.

Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak 25

Beszéd alapú szolgáltatások is helyet kaptak a Corollában: egy részükkel távoli operátortól kérhet segítséget a vezető, míg mások közvetlen hangfelismerésen keresztül, fejlett mesterséges intelligencia felhasználásával hajtják végre a sofőr utasításait, aki mellesleg egy chatprogramban beszélgetőpartnerként regisztrálhatja autóját, lehetővé téve a kétirányú kommunikációt a gép és gazdája között.

Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak 26

Vannak még távlatok a technológiában, amint azt a Corollával egy időben piacra kerülő Crown luxusmodell demonstrálja: ez a limuzin már kínál biztosítási csomagot, amely a vezetési stílus alapján biztosítási díjkedvezményekben részesítheti az autóst; vagy olyan, kombinált navigációs rendszert, amely a fedélzeti térképadatokon kívül a felhőből lehívott közösségi adatokat is felhasználja az útvonaltervezéshez.

Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak 27

A cél egyértelműen a fiatalítás, ahogy az olyan jellemzőivel is új generációs vevőket szólít meg a Corolla, mint a dinamikus belső kialakítás, a részben digitális műszeregységek vagy a látványos sportülések. A TNGA platformra épülő szerkezet igen merev, ami támogatja a dinamikus vezethetőséget, csakúgy, mint a kerekenként külön szabályozott adaptív felfüggesztés – ez utóbbit a Toyota-csoport eddig csak hátsókerék-hajtású prémium termékein használta.

Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak 28

A Corolla kétféle motorral kerül piacra: a Toyota második generációs hibrid hajtásláncával (122 LE), valamint az 1,2 literes turbómotorral (116 LE). Utóbbihoz CVT sebességváltó (sportüzemmódban tíz előre rögzített áttétellel) és akár összkerékhajtás is kérhető. A fejlett kommunikációs megoldások mellett az autonóm közlekedést előkészítő vezetőtámogató rendszerekben is bővelkedik a Corolla.

Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak 29

A Toyota Safety Sense biztonsági csomag második generációja a gyalogosok mellett a kerékpárosokat külön is észleli (előbbieket akár éjjel is); az adaptív tempomat a teljes sebességtartományban működőképes, ráadásul kiegészíthető egy olyan rendszerrel, amely minden helyzetben a sáv középvonalában tartja a Corollát. Alapáras az automata távolságifény-vezérlés és a jelzőtábla-felismerés funkció is, valamint a jármű parkolásnál önállóan fékez, hogy elkerülje az akadályokat, bármely irányból észleli is azokat.

Hálózatba kapcsolt Corolla, fiataloknak 30