Valószínűleg még a német rendőrök sem hittek a szemüknek, amikor megállították ezt a kamiont. A bolgár rendszámú járművet a németországi Liden közelében, az A45-ös autópályán intették le. Az egyenruhások azért vették ki a forgalomból a szerelvényt, mert felmerült bennük a gyanú, hogy jelentős túlterheléssel közlekedik. Ráadásul a félpótkocsi tetején a ponyva rendellenesen volt rögzítve, így a magassága egyes helyeken elérte a 4,25 métert. 

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a sofőr eredetileg Grúziába tartott volna rakományával, ami egy komplett nyerges vontatóból és billencses félpótkocsiból álló szerelvényből állt. A Renault Premium és a háromtengelyes félpót meglehetősen szűkösen fért fel a járműre, mert bár a kerekeket leszerelték, de a nyerges teteje így is magasabban volt a félpótkocsi felső vaskereténél. A billenős teknőbe pedig állítólag Mercedes-Benz Sprinter alkatrészek voltak rögzítetlenül elhelyezve, vagyis a rakodáskor igyekeztek kihasználni minden szabad helyet. 

A helyszíni ellenőrzésnél arra is fény derült, hogy a szerelvény nem megfelelően volt rögzítve, vagyis akár el is mozdulhatott volna a helyéről, így a bolgár kamionsofőr akár súlyos balesetet is okozhatott volna. A német rendőrség 1300 eurós büntetést, vagyis közel 450 ezer forintnak megfelelő bírságot szabott ki a bolgár sofőrre, aki csak azután indulhatott tovább, miután megérkezett a mentesítő tréler szerelvény, amire átrakták a Renault Premiumot és a félpótkocsit. 

Kövess minket a Facebook-on!