A boronálásra, vagyis a talaj felső rétegének porhanyítására, elegyengetésére vetés előtt mindenképpen szükség van. Ilyenkor a traktor mögé szerelnek egy boronáló szerkezetet és azzal mennek végig a szántóföldön. A feladatot két vagány olasz lány, Ania és Beatrice is megkapta. És mivel mindkettejük olyan családból való, ahol a földművelés jelenti a megélhetést, ezért igyekeztek ezt a lehető legszebben elvégezni.

A tökéletes eredmény érdekében mindkét traktor mögé egy-egy hét méter hosszú Maschio Gaspardo  gyártmányú boronálót csatlakoztattak. Ezzel tökéletesen lehet irtani a gyomot, emellett a talaj szükséges “levegőztetése” is könnyen megvalósítható. A szőke Ania a John Deere 8520, míg a barna Bea a John Deere 8345R típusú traktor volánja mögé pattant be. A lányok olyan természetességgel vágtak neki a munkákat, mintha csak arra kérték volna őket, hogy álljanak be a garázsba a kocsival.

A lenti videóban feltűnő drón felvételeken látható, hogy gépiesen tökéletesen és egyenes sávokban mentek végig a szántóföldön. Gyakorlatilag centiméter pontosan hajtották végre a feladatot, holott a traktort ugyanúgy kormányozni kell, mint egy személyautót, vagy teherautót.

És bár a két zöld traktor nem nevezhető vadonatújnak, azért egy ősrégi Zetorhoz, vagy MTZ-hez képest csúcstechnológiát képviselnek. Az 8250-es modellt 2002 és 2005 között gyártották az Egyesült Államokban, hajtásáról 8.1 literes, hathengeres dízelmotor gondoskodik, amely 305 lóerős teljesítményre képes. A 8345R modellt pedig 2014 és 2019 között gyártották, hajtásáért egy kicsivel erősebb, 9.0 literes, szintén hathengeres, 345 lóerős motor felel. Ezeket a traktorokat még most is több tízmilliókért adják-veszik, tehát a fiatal lányok kifejezetten értékes járműveket tanultak meg mesterien kezelni. Bár nem vagyunk jósok, de van egy olyan érzésünk, hogy rájuk biztosan számítanak a földeken tavasszal.

Kövess minket a Facebook-on!