Mauritius egy kicsinyke sziget az Indiai-óceánon, amely Madagaszkártól 900 kilométerre fekszik. Az alig kétezer négyzetkilométer kiterjedésű miniállamnak több mint egymillió lakosa van, éppen ezért jól kiépített közlekedési infrastruktúrára van szüksége. Nemrég Mauritius hatalmas projektbe, egy közel 37 kilométer hosszú villamos pálya hálózat kiépítése mellett döntött.

Az egyik kivitelező a CAF lett az Urbos villamosokkal, amely négy darab speciális Unimog U423-ast helyezett forgalomba. A járművek speciális felépítményét a németországi Bad Rappenau-ban található Zagro vállalat végezte, amely korábban elnyerte az “UnimogExpertPartner“, azaz a hivatalos gyári partneri minősítést. Ez a szabvány nagyon magas minőségi és technikai elvárásokat követel meg a felépítményezőkkel szemben, annak érdekében, hogy az Unimog-vásárlók igényeit a világ minden pontján megfelelően ki tudják elégíteni.

Unimogokkal építik a villamospályát egy aprócska szigeten 1

A kis szigetállamban forgalomba helyezett Unimogok közül kettőt emelő platformmal láttak el a felső vezetékek karbantartása érdekében. A másik kettő pedig zárt szekrényes felépítményt kapott, mivel ezeket a járműveket  alapvetően technikai segítségnyújtásra használják majd a különféle meghibásodások, illetve problémák kezelésére.

Mauritiuson a villamosvonal első szakasza 2020 januárja óta már használatban van. Jelenleg éppen a Mauritius Metro Express vonal kiépítése zajlik. A Mercedes-Benz karbantartó járművei minden bizonnyal nagyban hozzá fognak járulni a hálózat sikeres működtetéséhez. Az Unimogok rendkívül sokoldalúan használható haszongépjárművek közé tartoznak, hiszen nemcsak off-road terepen, hanem akár a síneken is képesek közlekedni. Az Unimogok ráadásul még ennél is mostohább körülmények között, akár a vulkánok közelében is helyt tudnak állni, de expedíciós lakóteherautóként is kiválóan alkalmazhatók. 

Kövess minket a Facebook-on!