A német Unicat cég különleges lakó- és expedíciós járművet épített egy Unimog U4000-es alvázra. Az 5,2 méter hosszú, 2,3 méter széles és 3,25 méter magas lakófelépítménnyel ellátott teherautó teljes hosszúsága 8,13 méter. Egy ekkora felépítményben nem kis belső tér áll rendelkezésre, ami kifejezetten elviselhetővé teheti a nagyobb utazásokat.

A lakóteherautó hajtáslánca maradt az eredeti, így a jármű hajtásáért egy Euro 5-ös környezetvédelmi normáknak megfelelő, 218 lóerős Daimler motor felel, melyhez egy nyolcfokozatú váltómű kapcsolódik. A lakórész különleges hőszigetelésű, mindössze 60 milliméter vastag szendvicspanelekből készült. A felépítmény hárompontos felfüggesztésekkel csatlakozik az alvázhoz a terepen fellépő erős szintkülönbségek miatt.

Nagy kofferbe jó pakolni 2 A lakórészben van egy úgynevezett közösségi tér, ahol négyszemélyes étkező kapott helyet. Ez egyébként kis átalakítással 200*150 centiméteres, kétszemélyes hálórésszé alakítható át. De a kasztni hátsó felében is van egy kétszemélyes fekhely, mely alatt számos tárolórekesz kapott helyet. A középső részben gardrób, vizesblokk, valamint egy konyha található. A fürdőszobában WC és zuhanyzó is van, tehát abszolút kielégít minden igényt, bárhol is járjon az expedíciós jármű.  A konyhát sütővel, főzőlappal, hűtővel, mikrohullámú sütővel is felszerelték. A felépítményben pedig egy 430 literes frissvíz-tartály és egy 140 literes szennyvízgyűjtő is megtalálható.

Nagy kofferbe jó pakolni 3 A megfelelő energiaellátásról a tetőn található napelemek gondoskodnak, melyek hozzávetőlegesen 200 watt előállítására alkalmasak. A szórakozáshoz pedig rendelkezésre áll egy síkképcsöves televízió, valamint egy DVD-lejátszó. Egy speciális technikának köszönhetően a felépítmény leválasztható az alvázról, így a jármű két részletben konténerbe helyezhető és hajózható. Mi kell még? Csak sok pénz és idő, hogy kényelmesen felfedezhessük a világot.