Ausztrália hatalmas, ámde kis népsűrűséggel rendelkező kontinens, az ember néha több száz kilométert is megtehet anélkül, hogy valakibe belebotlana. Az üzletembereknek sokat kell utazniuk, ezért számukra ideális lehet ez az összkerékhajtású Crafterből épített lakóautó, amely mobil irodaként is funkcionál egyben. A bemutató példányt a Trakka építette meg a Volkswagen Haszonjárművek ausztráliai képviseletének megrendelésére.

A 17 colos off-road kerekekkel és hátsó differenciálzárral szerelt lakóautót egy hat méter hosszú, jobbkormányos Crafterből alakították ki. Az elsődleges célcsoport miatt utasterében szürke, illetve fehér árnyalatok dominálnak. A szolid elegancia jegyében a plafonra szerelt szekrények ezüst színű rolóval zárhatók, térelválasztók gyanánt pedig tört fehér rétegelt lemezeket használtak fel. Az üzletemberek sokat tárgyalnak, ezért az oldalsó elhúzható ajtóval szemben létrehoztak egy kis irodahelyiséget, ahol kis asztalkánál és jókora oldalablak mellett folytatnak eszmecserét.

Egy Crafter, ami a párját ritkítja 1
Egy Crafter, ami a párját ritkítja 2

Egy Crafter, ami a párját ritkítja

Egy Crafter, ami a párját ritkítja 8
Egy Crafter, ami a párját ritkítja 9
Egy Crafter, ami a párját ritkítja 10
Egy Crafter, ami a párját ritkítja 11
Egy Crafter, ami a párját ritkítja 12
Fotó megosztása:

A mobil iroda két-, illetve háromszemélyes, de csak abban az esetben, ha az anyósülés mellett a vezetőülést is hátra fordítják. A vendég kényelmes, összecsukható széken foglalhat helyet. Sőt, a különféle dokumentumok tárolására még kabinet szekrényt is beépítettek ezen a részen.

A Buro Camp nevű jármű hátsó traktusa felé haladva már inkább a munkához kevéssé köthető tevékenységek jutnak szerephez. A minikonyhában mikrohullámú sütő, rozsdamentes mosogató tál, fagyasztóval ellátott hűtőszekrény, kávéfőző, valamint egy konyhapult is megtalálható. A mosogatáshoz vagy kézmosáshoz 50 literes friss vizes tartály áll rendelkezésre, a szennyvíz tárolására pedig 30 literes tartály szolgál. A hátsó traktusban egy egyszemélyes ágyat építettek be, amelyet egy elhúzható ajtóval lehet elrejteni az avatatlan szemek elől. Nem utolsósorban az ajtó akkor is hasznos, ha valaki teljes sötétségben és nyugalomban szeretne a matracon pihenni.

Egy Crafter, ami a párját ritkítja 13

Nem is érdemelné ki a biznisz jelzőt ez a Crafter, ha nem kapott volna 8 colos érintőképernyőről vezérelhető multimédia rendszert, LED TV-t, valamint valamint 240 voltos, illetve 12 voltos aljzatokat magában foglaló töltőrendszert. Ennek üzemeltetésére a tetőre egy 200 W-os napelemrendszert is telepítettek, amely egy 200 amperórás lítiumionos akksit tölt fel elektromossággal.

A Buro Camp egyetlen szépséghibája, hogy nincs rajta WC, vagy egy vizesblokk modul, amely a zuhanyzót, a kézmosót és a WC-kagylót is magában foglalja. Ettől függetlenül ez egy ízig-vérig üzletembereknek tervezett jármű, amely lehetővé teszi a regenerálódást egy-egy hosszabb nap után.