Kotyogós kávéfőző, minihűtő, kis asztalka és hálóágy. Van akinek ez bőven elég ahhoz, hogy komfortosan érezze magát. Sőt, van aki ilyen körülmények között tökéletesen fel tud töltődni két mozgalmas nap között. A Hymer legújabb lakóautója, a Free S600-as éppen azoknak készült, akik kötöttségek nélkül, minimál komfortban szeretnék felfedezni a világot.

A közel hat méter hosszú és két méter széles jármű a legújabb generációs Mercedes-Benz Sprinterre épül. A matt fekete fényezéssel ellátott lakóautó belül sokkal barátságosabbnak hat, mint azt az üzleti megjelenésre hajazó külcsín sejtetni engedi.

De ami ennél is fontosabb, hogy az elsőkerék-hajtásnak köszönhetően rendkívül tágas, hiszen legalább 2 méteres belmagassággal büszkélkedhet. Lakóterét úgy alakították ki, hogy két ember számára kényelmes élettér álljon rendelkezésre a hosszú nyári barangolások alatt.

Ugyan a nappaliként funkcionáló részen lévő kis asztalkát akár négyen is körül ülhetik (a vezetőülés és az anyósülés hátra fordítható), de aludni csak két ember tud a lakóautóban a hátsó traktusban található hálóágyon. Amit egyébként a szegmensben gyakran alkalmazott trükknek köszönhetően össze is lehet hajtogatni, így helyén napközben akár kerékpárok, szörfdeszkák, esetleg sílécek is szállíthatók.

A legújabb Sprinter lakóautóval az egész világot felfedezheted 2

A kisebb-nagyobb holmik elhelyezésére a plafonhoz közel található csukható szekrények szolgálnak, de a WC mellett mellett kialakítottak egy kisebb gardróbot is. A mellékhelység nem túl tágas, de akár zuhanyfülkeként is használható. Persze, az ötlet kissé bizarrnak tűnik, de egy ilyen lakóautóban okosan kell gazdálkodni a helyekkel.

A járművet 110 literes tiszta-, illetve 85 literes szennyvizes tartállyal is felszerelték, ennek köszönhetően akár hosszabb utak is megtehetők vele. Főleg, hogy a minikonyha felszereltsége sem utolsó: az élelmiszerek tárolására 90 literes hűtő, a különféle fogások elkészítésére pedig gázfőzőlap áll rendelkezésre. Az alapanyagok megmosásához pedig egy kisebb mosogatót is beépítettek.

A legújabb Sprinter lakóautóval az egész világot felfedezheted 3

A jármű hajtásáról alapesetben 143 lóerős motor gondoskodik, de az erősebb 177 lóerős dízelblokkal is választható,  amelyhez kilencsebességes automataváltó csatlakozik. Az alapfelszereltség része a kulcs nélküli indítás, a vészfékasszisztens és az oldalszél asszisztens. Az extrák listáját pedig olyan tételek gazdagítják, mint a távolságtartó tempomat, a 10,3 colos MBUX  hangvezérléses multimédia rendszer, vagy éppen a 360 fokos nézetet biztosító kamerarendszer. A jövendőbeli vásárlók pedig pop-up hálósátorral, valamint téli szigeteléssel is választhatják.

A Hymer Free S600 2020 tavaszától lesz elérhető. Az előzetes tájékoztatás szerint a legolcsóbb változatért 49 990 eurót, vagyis átszámítva 16,3 millió forintot fognak elkérni.