Még most is érkeznek a köszönő üzenetek a tapolcai II. Nemzetközi Ikarus Találkozó Facebook oldalára. A tegnapi eseményen rengeteg koros, illetve az elmúlt évtizedben gyártott Ikarust tekinthettek meg az érdeklődök, sőt a nosztalgia buszokkal utazni is lehetett. Az eseményt 2016-ban szervezték meg először, a németországi Ikarus találkozó társrendezvényeként. A tapolcai rendezvényt páros, míg a németországit páratlan években tartják meg, így érdemes lesz figyelni, hogy a német Freundeskreis Ikarus mikorra teszi 2019-ben a következő nagy márka-találkozót.

A tapolcai eseményre számtalan gyűjtő hozta el féltve őrzött Ikarusát, ugyanakkor a BKV, a Volánbusz, illetve több közlekedési központ is képviseltette magát egy-egy szépen felújított autóbusszal és érkeztek a rendezvényre buszok Csehországból és Lengyelországból is. Tudósítónk szerint a különleges eseményre nagyon sokan látogattak el,  a helyi vonatállomástól tömött buszok vitték az érdeklődőket a rendezvény helyszínére. Az esemény képeit az alábbi képgalériában tekintheti meg, az itt látható fotóra való kattintással.

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a ritka Ikarusokra 1

1976-ban gördült ki az Ikarus-gyárból ez a 280-as csuklós. 1982-ben megkapta a BZ-98-13-as rendszámot, majd ezt AAT-310-esre cserélték. 1990-ben teljes felújításon esett át.

Fotók: Huber Márton