Tegnap rendezték meg az V. Nemzetközi Ikarus Találkozót a németországi Hoyerswerdában. A Freundeskreis Ikarus, magyar nevén az Ikarus Baráti Kör által szervezett eseményre Magyarországról is érkeztek látogatók. Hazánkból egy olyan Ikarus 256-os vett részt az eseményen, mely korábban az FKF tulajdonában volt. Az autóbusz a saját lábán ment ki Németországba.

Csodaszép Ikarusok sereglettek össze Németországban 1
Csodaszép Ikarusok sereglettek össze Németországban 2

Csodaszép Ikarusok sereglettek össze Németországban

Csodaszép Ikarusok sereglettek össze Németországban

Csodaszép Ikarusok sereglettek össze Németországban 6
Csodaszép Ikarusok sereglettek össze Németországban 7
Csodaszép Ikarusok sereglettek össze Németországban 8
Fotó megosztása:

Az eseményen összesen 41 Ikarust csodálhattak meg az érdeklődök, köztük számtalan ritkaság volt látható, így például egy német rendszámú Ikarus 630-as távolsági busz is. A résztvevők nem csak lefotózhatták a matuzsálemeket, hanem akár ki is próbálhatták azokat a hagyományosnak tekinthető fotótúrák keretében. Az Ikarusok mellett két korhűen felújított Barkas B1000-rest kisbuszt, valamint egy Škoda 706 RTO típusú buszt és az egykori keleti blokkban gyártott autókat is meg lehetett tekintetni. A fiatalabb buszok sorát egy Csepel-alvázas Ikarus E98-as gazdagította, melyet a mátyásföldi Ikarus Egyedi Autóbuszgyárban gyártottak.

A kiállított járművek kitűnő állapotban voltak, mintha tegnap gördültek volna ki a gyárból” – jegyezte meg a Vezess érdeklődésére Huber Csaba, aki a fentebb említett magyar rendszámú Ikarus 256-os fedélzetén utazott ki Németországba. “A rendezvény látogatottsága nagy volt, jól láthatóan sok német szívét dobogtatták meg ezek a koros szépségek. Ez leginkább a napközben közlekedő körjáratokon volt érzékelhető, ugyanis mindegyik magas kihasználtsággal közlekedett” – tette hozzá Csaba.

Csodaszép Ikarusok sereglettek össze Németországban 9
Csodaszép Ikarusok sereglettek össze Németországban 10

Csodaszép Ikarusok sereglettek össze Németországban

Csodaszép Ikarusok sereglettek össze Németországban

Csodaszép Ikarusok sereglettek össze Németországban 17
Csodaszép Ikarusok sereglettek össze Németországban 18
Csodaszép Ikarusok sereglettek össze Németországban 19
Csodaszép Ikarusok sereglettek össze Németországban 20
Csodaszép Ikarusok sereglettek össze Németországban 21
Csodaszép Ikarusok sereglettek össze Németországban 22
Fotó megosztása:

Ehhez hasonló nagyszabású Ikarus esemény szeptember 2-án lesz, Polgáron, melyre Lengyelországból is jönnek majd vendégek. Természetesen ahogy illik, ők is saját kezűleg felújított Ikarusszal érkeznek majd.