A Ford Transitból kialakított lakóautók régóta szerepelnek a német gyártó kínálatában. A Nugget névre keresztelt variánsok üde színfoltot képviselnek azon vásárlók szemében, akik az angolszáz ízlésvilágot részesítik előnyben. A Westfalia ezúttal egy hosszú tengelytávú Tourneo Customból épített lakóautót, ráadásul nem is akár milyet, hiszen a végében még egy WC is van.

Az 5,33 méter hosszú, Nugget Plus néven futó modell tetejére jókora hálókabin került. Nem csoda, ha a látványa rögtön sisakos római katonát juttatja az eszünkbe. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy az utastér túlnyomó részét ne a hálóágy töltse ki.

Ezzel a Westfalia lakóautóval neki is vághatunk a tavasznak 1

Aludni kizárólag csak fenn lehet.

Ezzel a Westfalia lakóautóval neki is vághatunk a tavasznak 2

A két első ülés hátra fordításával ideális közösségi tér jöhet létre.

Az oldalsó tolóajtóval szemben háromszemélyes ülés kapott helyet, melyhez egy széles asztal is tartozik. A vezető- és az anyósülés 180 fokos megfordításával egy időben akár öt ember is együtt étkezhet ezen a részen. Ez kétségtelenül ideális közösségi járgánnyá teszi ezt a lakóautót. Az ülés mögött, L-alakban építették be a konyhaszekrényeket. Ezen a részen főzőlap, mosogatótál és egy fűszertartó polc is rendelkezésre áll. A még professzionálisabb hatás érdekében kihúzható evőeszköz-tartó, illetve nyitott és zárható rekeszeket is beépítettek.

Ezzel a Westfalia lakóautóval neki is vághatunk a tavasznak 3

WC sürgős és kevésbé sürgős esetekre.

Ezzel a Westfalia lakóautóval neki is vághatunk a tavasznak 4

Frappáns megoldás a kihajtható kézmosó.

Zuhanyfülkét azonban nem érdemes keresni a fedélzeten, mivel a furgon hátsó, jobb sarkában csak egy WC-nek jutott hely. Az illemhelyet egy zárható fogas szekrény mögé rejtették el és kisebb lehajtható kézmosó is tartozik hozzá. A lakóautót a hosszúkás, kisméretű ablakok, valamint a barátságos, bézs árnyalatú függönyök, illetve a laminált-padló hatású műanyagburkolat teszi otthonosabbá.

A Nugget Plus 129, vagy 168 lóerős 2.0 literes Ford EcoBlue Euro 6-os dízelmotorokkal rendelhető, manuális illetve automataváltóval. A modell ára  59 274 euróról – átszámítva 18,7 millió forintról – indul Németországban és opciósan vízmelegítővel, prémium hangrendszerrel, bicikli és sportfelszerelés tartóval, kültéri étkezőgarnitúrával, valamint kihúzható ponyvatetővel is rendelhető.