A Monacói Nagydíj második szabadedzésére maradt a felhős idő, esőtől azonban nem kellett tartaniuk a versenyzőknek, végig szárazak voltak a körülmények. Az edzést szinte a legelejétől a hazai pályán versenyző Charles Leclerc dominálta, a monacói tempójára egyelőre senkinek nem volt válasza.

A mezőnyből több pilótának is volt kisebb-nagyobb ütközése/érintése a fallal, köztük Max Verstappennek is, aki az első edzéshez hasonlóan sokat panaszkodott az autójára. Az alagút előtt a bal hátsó kerekét csapta a falnak – pedig abban a körében az első időmérő pontnál még vezetett.

A végül negyedik Verstappen több mint fél másodperces hátránnyal zárt, de az edzésnek volt olyan szakasza is, amikor lágy gumikkal sem tudott gyorsabb lenni az akkor közepesekkel élen álló Leclerc-nél. A világbajnoki éllovasnak volt egy feltartós incidense is Cunoda Jukival, de a felügyelők végül úgy döntöttek, hogy nem ért vizsgálatot az eset.

Szokatlan módon viszonylag nagy időkülönbségek alakultak ki az élmezőnyben: az első edzést megnyerő Lewis Hamilton két tizedet kapott Leclerc-től (a monacóinak volt egy még gyorsabban induló köre, de a második szektorban belehibázott), a számos ponton átépített Aston Martinnal a harmadik helyre odaérő Fernando Alonso hátránya már majdnem fél másodperc volt.

Az edzés utolsó húsz perce már eseménytelenül csordogált, hiába dönt el az időmérő szinte mindent Monacóban, a csapatok azért megtankolva is megtettek jó néhány hosszú etapos kört. Leclerc-nek volt ugyan egy kicsúszása, de a versenytempó is a Ferrarinál tűnt a legjobbnak. A program szombaton 12.30-kor a harmadik szabadedzéssel folytatódik, az időmérő 16 órakor kezdődik. A nagydíj vasárnap 15 órakor rajtol.

F1: Leclerc átvette a vezetést Monacóban 2