Ahhoz képest, mennyire fogadkozott az időmérő után, mindössze néhány kanyar után véget ért Daniel Ricciardo számára a Forma-1-es Japán Nagydíj. Az RB ausztrálja már a rajtot is rosszul kapta el, jelentősen visszaesett, majd összeért Alexander Albon Williamsével, és együtt akkorát zakóztak, hogy piros zászlóval megszakították a versenyt.

„Feltorlódott a mezőny mögöttünk, de a 2-es kanyarig lenyugodott a helyzet. Emlékszem, utána egy Aston felbukkant a bal oldalamon, és azt az autót figyeltem. Elkezdtem jobbra kúszni, hogy felkészüljek a 3-as kanyarra, és éreztem Alexet. Láttam a fedélzeti kamerás felvételét. Sokkal jobban gyorsított ki a 2-es kanyarból. Nem is tudom, hogy ott akart-e lenni valójában” – mondta Ricciardo az esetről.

Az ausztrál összességében az összetömörödő, feltorlódó mezőnyt jelölte meg, mint a baleset okozója, saját vagy Albon felelősségét nem firtatta. A stewardok is kivizsgálták a történteket. A meghallgatások után első körös balesetnek minősítették az eseményt, és senkit sem szankcionáltak.

A másik érintett, Albon szerint észre sem vette őt Ricciardo. „Jó volt a kigyorsításom a 2-es kanyarból, Daniel szerintem nem látott engem. Próbáltam kihátrálni, de nem tudtam gyorsan eltűnni az útból” – fogalmazott a thai versenyző.

F1: Nem érzi hibásnak magát Ricciardo a rajtbaleset miatt 1

Jobbra Alexander Albon és sisakban Daniel Ricciardo (Kép: Clive Rose – Formula 1/Formula 1 via Getty Images)

Albonéknak nem jött ez a baleset jól, tekintve, hogy két versenyhétvége alatt már a harmadik nagy esésbe keveredtek bele a Williams autói. Ausztráliában emiatt csak egy autóval tudtak részt venni, és Szuzukában is csak a korábbi fejlesztésű elemekkel tudták pótolni a Logan Sargeant autójára felrakott első szárnyat és egyéb aerodinamikai elemeket. „Nem állunk jól alkatrészekkel, meg úgy általában a károkat tekintve. Ez nagyon frusztráló.”

„Az ütközés egyébként nem volt nagy, de ahogy megütöttem a gumifalat, amiatt aggódtam. Nagyon gyorsan lassult nullára az autó, ilyen gumifalat már nem építenek újonnan a Forma-1-ben” – tette hozzá Albon.