Daniel Ricciardo 2024-es F1-es szezonkezdete messze elmarad a várakozásoktól: a korábban akár a Red Bull-ülésre is esélyesnek tekintett pilóta idén csak akkor tudta megverni a csapattárs Cunoda Jukit, amikor rászóltak, hogy engedje el ausztrál csapattársát. Ezt leszámítva minden időmérőn és futamon a japán versenyző mögött végzett eddig.

Így volt ez a Japán Nagydíj kvalifikációján is – igaz, itt legalább kicsi volt a különbség, és idei időmérős legjobbját, a 11. helyet szerezte meg a nyolcszoros futamgyőztes. Hátráltatta a hétvége során az is, hogy az első szabadedzést kiülte, a másodikon pedig esett az eső, így összességében inkább a pozitív oldal felé billen el a mérleg. „Így mondhatni elégedett vagyok, de ez mégsem a Q3” – fogalmazott.

F1: Ricciardo fogadkozik, végre pontokat szerezne 1

Daniel Ricciardo (Kép: Bryn Lennon – Formula 1/Formula 1 via Getty Images)

„Már lenyugodtam” – nyilatkozta az időmérőt követően. „Nem mérges voltam, csak tudtam, hogy tizedik voltam és egy kicsivel ütöttek csak ki. Jó lett volna a srácoknak ezzel egy löketet adni, de szerintem így is elég boldogok voltak.”

Vasárnap azonban legalább egyet előrelépne az ausztrál. Ricciardo nagyon fogadkozott ezzel kapcsolatban. „A versenytempónk rendben volt, és a tiszta oldalról rajtolok. Hamar a top 10-be lövöm magam. Ott vagyunk a pontok küszöbén, egy jó rajt után ott leszünk, és nem engedjük el őket. Holnap pontokat szerzek!” – jelentette ki az RB pilótája.