Érdekes felállással vágott neki 2023-nak a Haas-csapat, az egyik autójukat a 2022-re, az Oroszország ukrajnai agressziója miatt kirúgott Nyikita Mazepin helyére visszatrombitált Kevin Magnussen, a másikat a tavaly év végén elküldött Mick Schumacher helyére a szintén a „nyugdíjból” visszahívott Nico Hülkenberg vezeti idén.

Míg tavaly Magnussen villant néhányszor, az idei meglepetés Hülkenberg volt, a 36 éves pilóta több év kihagyás után is villámgyors volt, általában a szintén tapasztalt csapattársát is verte, veri.

Már hetekkel ezelőtt arról szóltak a hírek, hogy Hülkenberg szerződéshosszabbítása biztos, ám Magnussen helyett talán mást keresnek az amerikai csapathoz, ám mostanra hivatalossá vált, hogy ugyanezzel a párossal folytatják 2024-ben is.

„Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy rendkívül megbízható párosunk van idén, így alapvetően nem volt ok a változtatásra. Kevint nyilván jól ismerjük, örömünkre szolgál, hogy a hetedik idényét tölti majd velünk. 113 versenyen indult már nálunk, ismerjük az erényeit, amihez a csapatot illető tudása, tapasztalata párosul. Nico minden gond nélkül illeszkedett be, a csapat értékes tagjává vált. A 200. F1-es versenyéhez közelít, örömünkre szolgál, hogy nálunk kamatozik a tapasztalata” – magyarázta a csapatfőnök, Günther Steiner.

„Kevin és Nico azonnal jó párost alkotott, mindketten pontokat szereztek, Nico pedig remekelt az időmérőkön, hatszor jutott a Q3-ba. Utoljára 2019-ben versenyzett állandó jelleggel, ez tehát jól mutatja, hogy milyen profi és milyen jól formában tartotta magát. Érdemes még kiemelni, hogy mindkét versenyző nagyon sok energiát ad a csapatnak, ráadásul a szponzori és szurkolói rendezvényeken is” – folytatta Steiner.