Egy ideig a legjobb rajthelyekért is harcban volt, végül azonban be kellett érnie a nyolcadik pozícióval George Russellnek a Forma-1-es Kanadai Nagydíj időmérőjén. A Mercedes britje a kvalifikáció mindent eldöntő szakaszának utolsó perceiben egyedüliként a mezőnyből száraz pályára alkalmas gumikra váltott, ám tökössége nem volt kifizetődő. Egy alkalommal megforgott, hátsó szárnya pedig megsérült, pedig előtte a 2-4. helyek között ingázott.

“Örülök, hogy megpróbáltam, mert kifizetődhetett volna. A pole-pozícióért akarok harcolni, nem törődöm bele a 3-4. helybe” – jelentette ki Russell az időmérőt követően. “Jó autónk volt. Láttam megjelenni a száradó ívet, de elég csak egy kanyar, ami cserben hagy. Nálam ez az első és a második volt.”

“A pálya fele teljesen száraz volt. A másik negyedén kicsit száraz volt és az utolsó negyed, az első két kanyar még száradt. Elég csak egy kanyar” – hangsúlyozta a brit.

Russellnek egyszer már bejött ez a fajta kockáztatás, tavaly így lett harmadik az orosz időmérőn Szocsiban a Williamsszel. Ezúttal azonban nem jött össze neki a reszkírozás. Ha valamit utólag másképp tenne, akkor az az, hogy a kivezető kör után visszacserélte volna a slick gumikat átmeneti abroncsokra. Ekkor már azonban túl késő volt, tette hozzá a bakui dobogós pilóta.