A megszokottól eltérő felállással vesz majd részt a Forma-1-es Spanyol Nagydíj első szabadedzésén a Red Bull, ugyanis Max Verstappen oldalán az egyik junior, a Forma-2-ben versenyző Jüri Vips kap lehetőséget a csapat másik autójában.

A 21 éves észt pilóta az előző két évben a szezon végi újoncteszten már körözhetett a Red Bull-lal, de nagydíjhétvégén most először ülhet autóba.

Ennek oka ugyanaz, mint Nyck de Vries bemutatkozásának a Williamsnél: az idei évtől a csapatok két szabadedzésen kötelesek fiatal versenyzőket szerepeltetni, ezzel is hangsúlyosabbá téve az utánpótlás-nevelést.

Késő délután, a második szabadedzésen Sergio Pérez visszaülhet a volán mögé. Hosszabb távon természetesen szó nincs a lecseréléséről: mint arról a The Race is beszámolt, már a 2023-as szerződéséről egyeztet a Red Bull-lal, igaz, ahogyan a mexikói fogalmazott, nem fogják elsietni a dolgot.

Kubica visszatér

A péntek kora délutáni gyakorláson a Red Bull és a Williams mellett az Alfa Romeónál is lesz változás: a hinwili gárda átmenetileg a kispadra ülteti újonc versenyzőjét, Csou Kuan-jüt, helyette a Forma-1-ben 2006 és 2010 között, majd 2019-ben versenyző Robert Kubica gördülhet pályára.

F1: Lecseréli Pérezt a Red Bull 2

Robert Kubica

Nem ismertlen a futamgyőztes lengyel számára a C42-es, azt ugyanis a barcelonai előszezoni teszten is vezethette, nemrégiben pedig a Pirelli imolai gumitesztjén is részt vett azzal.