Napos időben, 33 fokos levegő- és 51 fokos aszfalthőmérséklet mellett vette kezdetét a Forma-1-es Miami Nagydíj harmadik szabadedzése. Az F1 újdonsült pályáján péntekről szombatra történt néhány változtatás: több helyen is új aszfaltréteget fektettek le, miután apró kövek, kavicsok váltak ki belőle.

A második szabadedzést követően többen is “adóssággal” vághattak neki a napnak: Max Verstappennek szinte teljesen kiesett az edzés a Red Bull műszaki hibái miatt, de Carlos Sainz is lemaradásban volt, miután összetörte Ferrariját.

Az újraaszfaltozott részek rendkívül csúszósak voltak, többeken is kifogott a célegyenes előtti szakasz. A pilóták egytől egyig rosszabb tapadásra panaszkodtak, Verstappen teljesen más ívet is autózott, kerülve az érintett részt.

Negyed óra után Esteban Ocon lemásolta Sainz pénteki balesetét és összetörte az Alpine autóját. Az edzést megszakították a bukás miatt, a mentés pedig nem volt túl gyors, igencsak elhúzódtak a munkálatok.

Miután újraindult a száguldás, az egész mezőny kiviharzott a pályára, mert bőven volt még teendője a csapatoknak. Az elmaradt verseny- és időmérős szimulációkat azonban mindenki befejezhette zavartalanul.

A leggyorsabb időt a Red Bull-lal Sergio Perez futotta, míg a harmadik Max Verstappen az utolsó pillanatokban majdnem összetörte az autóját a trükkös sikánban, ahol Ocon is ütközött.

Közéjük Charles Leclerc fért be a Ferrarival, a monacói két tizedmásodperccel volt lassabb Pereznél. A másik Ferrarival Sainz nem produkált erős időt, csak a hetedik lett a spanyol szombati balesetét követően. Közéjük, azaz a 4-5-6. helyre igazi meglepetésemberek jöttek be Fernando Alonso (Alpine), Sebastian Vettel (Aston Martin) és Mick Schumacher (Haas) személyében.

F1: Előnyben a Red Bull, Schumacher az élmezőnyben 2

Carlos Sainz

A legjobb tízbe befért még a másik Haas-szal Kevin Magnussen, a Williamsszel ismét brillírozó Alexander Albon és a mclarenes Lando Norris. A két Mercedes-pilóta csak a 15. és a 17. helyen zártak Lewis Hamilton, George Russell sorrendben.

F1: Előnyben a Red Bull, Schumacher az élmezőnyben 3

A teljes eredménylista

A Miami Nagydíj időmérője magyar idő szerint este 10 órakor kezdődik.