27 fokos levegő- és 38 fokos aszfalthőmérséklet mellett vette kezdetét a Forma-1-es Katari Nagydíj harmadik szabadedzése, a hétvége utolsó eseménye, ahol még természetes fényben körözhettek a pilóták. Épp ez volt az a tényező, ami miatt fenntartásokkal érdemes kezelni a gyakorlás végeredményét: az estébe haladva hűvösebb körülmények várnak a mezőnyre.

A losaili aszfaltcsík környékét néhány csepp eső is megszórta a gyakorlás előtti órákban, ám csapadékra nem kellett számítani a 60 perc során. A korábbi időjárás azonban hűvösebb körülményeket hozott a péntekinél.

Az edzés nem alakult jól Nyikita Mazepin számára. A kezdés után alig hagyta el a Haas garázsát, még a bokszutcából kivezetősávban le is kellett állítania autóját az orosznak egy probléma miatt. Emiatt meg is lendült a piros zászló. Mazepin egyébként a második szabadedzésen nem vett részt, mert csapata kasztnit cserélt, miután az megsérült az első edzésen – a pilótát az ág is húzta.

A Red Bull ezen az edzésen is rengeteg időt töltött a hátsó szárnyak javítgatásával, hogy megelőzzék a vibrálást, de Max Verstappen légterelője ugyanúgy vibrált DRS-nyitás közben, mint pénteken.

Pierre Gasly, Charles Leclerc és Mick Schumacher egy-egy megforgással színesítette a pályán töltött 60 percet, de sem az AlphaTaurinak, sem a Ferrarinak, sem a Haasnak nem esett baja.

A gondok azonban teljesen elkerülték a Mercedest: az edzést Valtteri Bottas nyerte a csapattárs Lewis Hamilton előtt, míg mögöttük a leggyorsabb Red Bullban ülő Max Verstappen 3 tizedmásodperces lemaradással lett harmadik Gasly előtt. A másik Red Bullban ülő Sergio Perez ötödikként zárt.

F1: Előnyben a Mercedes, bajban a Red Bull 2

A teljes eredménylista

A Katari Nagydíj időmérője magyar idő szerint 15 órakor kezdődik.