Betöltötte a Forma-1 az idei versenynaptár eddig üresen tátongó november 19-21-ei hétvégéjét. Ahogy azt lehetett sejteni, a sportág

története során először Katarba látogat.

A Forma-1 hivatalos közleményében megerősítette azt is, hogy 2023-mal indulóan tíz évig biztosan vissza is látogatnak majd a közel-keleti országba, a losaili versenypályára. Az egyéves kihagyást jövőre az országban rendezett labdarúgó-világbajnoksággal indokolják.

Hasonlóan a bahreini aszfaltcsíkhoz, a katari kör is egy, a sivatag közepén található pálya. A nemzetközi sorozatok közül a MotoGP rendszeres vendég itt 2004 óta, és már bő egy évtizede villanyfényes körülmények között versenyeznek itt. Korábban a túraautó-világbajnokság mezőnye is megfordult a helyszínen.

Hivatalos, új országba látogat a Forma-1 1

Michelisz Norbi még a Hondával járt itt

Az idei Forma-1-es szezon így egy közel-keleti triplával ér véget katari kezdéssel, szaúd-arábiai folytatással és abu-dzabi szezonzáróval. Ezek nem egymás utáni hétvégéken lesznek, viszont a Katari Nagydíj így is egy szünet nélküli hármas része lesz: november első hétvégéjén az Egyesült Államokba, a következő héten pedig Mexikóba látogat a mezőny, mielőtt a finisbe kanyarodna a világbajnokság.