A harmadik szabadedzéshez hasonlóan a Stájer Nagydíj időmérő edzését is száraz körülmények között rendezték, esőfelhők nem érkeztek a pálya környékére. Érdekesség, hogy az időmérő elejére jelentős különbség alakult ki a levegő és aszfalt hőmérséklete között: a 25 fokos levegő mellé 55 fokos aszfalt társult, ami szokatlanul nagy differencia.

A Q1-ben Max Verstappen futotta az első igazán komoly időt, az időmérőnek háromhelyes büntetés tudatában nekifutott Valtteri Bottas 48 ezreddel volt lassabb a hollandnál. Az első próbálkozások után Lewis Hamilton elé még Lando Norris is befért, az első négyet 193 ezred választotta el.

A Q1 végén Sergio Pereznek harmadszor is ki kellett mennie, mert a második gyors köre után is csak a 11. volt, a Red Bull pedig nem érezte biztonságban a pozícióját. A szokásos tűzijáték után a két biztos kiesőnek számító Haas mellé meglepetésre Nicholas Latifi, Esteban Ocon és Kimi Räikkönen csatlakozott még a nagyot gyorsuló pályán, az Alfa finnjének volt egy kicsúszása is.

F1: Verstappen simán nyerte a stájer időmérőt 2

A Q2 kezdetére 53 fokosra csökkent az aszfalt hőmérséklete, Bottas azonnal a pályára gurult, és a közepes gumikkal 1:04.7-tel kezdett, amiről a Mercedes azonnal jelezte neki, hogy nem lesz elég. Verstappen és Hamilton szintén közepes gumikat kapott, a holland közel két tizeddel volt gyorsabb Bottasnál, miközben Hamilton belehibázott a körébe. Perez Verstappennel ellentétben lágy gumikkal lépett a második helyre, csapattársa mögé.

A második közepes gumis próbálkozásával Verstappen és Hamilton is javított, de hét perccel a Q2 vége előtt Pierre Gasly állt az élre. Miután mindenki teljesítette a gyors köreit, Charles Leclerc, Vettel, George Russell, Daniel Ricciardo és Antonio Giovinazzi állt kiesésre. Az első tíz helyezett között 371 ezred volt a különbség.

Russell majdnem megcsinálta a lehetetlent a Q3-ba jutással, végül 8 ezred hiányzott ehhez, ennyivel volt lassabb az utolsó bejutó helyen végzett Lance Strollnál. Vettel második körét pályaelhagyás miatt elvették, így a német csak a csalódást jelentő 14. helyről rajtolhat (az elvett kör nélkül 12. lett volna), kiesett az egyik Ferrarival Carlos Sainz és a McLarennel Daniel Ricciardo is. A vasárnapi futamot csak Verstappen, Bottas és Hamilton kezdheti majd közepes gumikkal, Perez lágyakkal nyerte meg a Q2-t.

F1: Verstappen simán nyerte a stájer időmérőt 3

A Q3-ban Hamilton futotta az első kört 1:04.205-tel, amivel Perezt sem tudta volna megelőzni a Q2-ben. Verstappen rögtön elsőre odapörkölt, 1:03.841-gyel állt az élre, 364 ezreddel megelőzve Hamiltont. Norris 403 ezredes hátránnyal volt harmadik, Bottas 470 ezredes lemaradással negyedik.

Hamilton a második próbálkozásával közelebb került Verstappenhez, de így is maradt 226 ezred hátránya. Az első lövések után Verstappen, Hamilton, Norris, Bottas, Perez, Gasly, Leclerc, Stroll, Cunoda és Alonso volt a sorrend. Cunoda feltartotta Bottast, ezt az esetet az időmérő után vizsgálják majd ki.

Hamilton az utolsó köre előtt végigelőzte a sort, ami nem volt ideális előkészület, bele is hibázott. Bottas megelőzte ugyan Hamiltont, de a büntetése miatt csak ötödikként rajtolhat, a második sorból így Norris és Perez indulhat majd. A hatodik helyen Gasly, a hetediken Leclerc, a nyolcadikon Cunoda, a kilencediken Alonso, míg a tizediken Stroll végzett.

F1: Verstappen simán nyerte a stájer időmérőt 4