„Kár, hogy a falban végeztem, így már nyilván nem ugyanolyan az érzés” – nyilatkozta keserédesen Charles Leclerc, aki pályafutása során nyolcadik alkalommal, a 2019-es Mexikói Nagydíj óta először szerzett pole-t, mivel pont a hajrában vágta falnak a Ferrarit.

A Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzésének – piros zászlóval történő – leintése után el is ismerte Paul di Restának nyilatkozva, hogy aggódik egy esetleg sebességváltócsere miatt, az ugyanis automatikusan öthelyes rajtbüntetést jelentene. „Itt mindig is balszerencsés voltam” – tett utalást a múltbéli eseményekre. 

„Ugyanakkor hihetetlenül örülök az első mért körömnek. Mindenki számára meglepetés, hogy miénk lett a pole” – tette hozzá a Ferrari versenyzője. „Az első kanyar nem sikerült tökéletesen, de a második és a harmadik szektor remekül ment.”

A vasárnapi versenyre kitérve Leclerc elmondta, hogy jó eséllyel pályázik a Ferrari egy erős pontszerzésre, hiszen csapattársa, Carlos Sainz is lőtávolságból, a negyedik helyről várja a rajtot, Max Verstappen és Valtteri Bottas mögül.

A Red Bull pilótája természetesen nem örült a kései piros zászlós megszakításnak. „Sajnálatos” – jelentette ki Verstappen. „Kényelmesen éreztem magam az autóban, de nyilván nem az első köröket nyomjuk meg a legjobban. Azt terveztük, hogy megyünk két kört, majd egy harmadikat, a piros zászló azonban elvettünk a pole-esélyünket.”

„Mindennek ellenére jó hétvégénk, sikerült nagyot mentenünk a csütörtöki nap után” – nyugtázta elégedetten a második rajtkockát a holland.

Verstappenhez hasonlóan Bottas sem örült a Leclerc-féle balesetnek. „Csalódott vagyok amiatt, hogy nem teljesíthettem az utolsó körömet, de időnként megesik az ilyen. Az első köröm nem volt elég jó a pole-ra, viszont a második körnél már jó érzéseim voltak” – összegezte érzéseit a Mercedes finnje.

„Úgy gondolom, sikerült sokat fejlődnünk a hétvégén” – folytatta Bottas, noha csapattársa, a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton csak a hetedik lett. „Így persze, hogy boldogabbak vagyunk, és a holnapi napból is próbálunk kihozni mindent, amit csak lehet. Monacóban bármi megtörténhet” – zárta mondandóját sejtelmesen.

A 78 körös Monacói Nagydíj vasárnap 15 órakor rajtol, a futamot képes-szöveges formában élőben közvetítjük a Vezessen!