2020 elején meg kellett küzdeniük a Ferrari versenyzőinek azért, hogy bejussanak az időmérők harmadik szakaszába. A 2021-es Forma-1-es Bahreini Nagydíj kvalifikációján könnyedén vette ezt az akadályt Charles Leclerc és Carlos Sainz: a két pilóta az első két helyen jutott be a Q3-ba.

A folytatás végül nem volt annyira fényes, de így is jobb volt, mint a tavaly látottak: Leclerc a negyedik, Sainz a nyolcadik rajthelyet szerezte meg. A monacói ugyan közvetlenül Max Verstappen Red Bullja és a Mercedes mögül indulhat, de szerinte amennyire közel, olyan távol is állnak a dobogós esélyektől.

“Sokkal erősebb autónk van. Ahogy pénteken is említettem, az egyensúly is jobb, egy kicsit könnyebb az autót vezetni a tavalyihoz képest” – mondta Leclerc. “Emellett még több erőnk is van, amit érzek is. Meg kell még néznünk, hol állunk a többiekhez képest. Még a szezon elején járunk, de úgy tűnik, jelentős előrelépést tettünk.”

“A célunk az, hogy legalább megpróbáljuk tartani a pozíciónkat. Szerintem a legjobb három hely reálisan nézve még nem elérhető” – jelentette ki a monacói, hozzátéve, hogy az AlphaTauri tempója is lenyűgözte.

F1: Sokat javult a Ferrari az idei évre 2

Charles Leclerc és Carlos Sainz

Csapattársa számára nem volt zökkenőmentes az időmérő: egy alkalommal leállt a Ferrari motorja. “Örülök, hogy itt vagyok, mert az eset után azt hittem, véget ért számomra a kvalifikáció. A tény, hogy a Q3-ig jutottam, máris egy remek eredmény. Nagyon boldoggá tesz az, ahogy eddig alakulnak a dolgok.”

“Próbálom egyre jobban nyomni, de a Q3-as köröm nem volt az igazi. Még nem tudom, hogyan hozzam ki az utolsó néhány tizedet az autóból, nem jött össze. De nem hagyom, hogy ez a kör elrontsa az eddigi jó hétvégémet!” – jelentette ki a spanyol.

“Versenytempó tekintetében a többiek némi előnyben vannak hozzánk képest, de lehet esélyünk. Egy jó stratégiával erős eredményeket érhetünk el” – mondta Sainz.