A Racing Pointból Aston Martinná alakuló F1-es csapat az átmenet során szponzorokat is vált, és sikerült is behúzniuk egy nagy nevű főszponzort. A Cognizant egy amerikai óriáscég, mely digitális szolgáltatásokat kínál az üzleti élet szereplőinek. A csapat nevébe ezzel együtt bekerült a cég neve is, és már silverstone-i székhely elé is kikerült az új cégér.

“Az Aston Martin több mint 60 utáni visszatérése a Forma-1-be mérföldkő a sport történetében” – mondta a bejelentés kapcsán Lawrence Stroll tulajdonos. “Mindenki tudja, mit jelent az Aston Martin neve, de a Forma-1-es csapat eljuttathatja a márkát új helyekre. Erős alapokra építkezünk, melyeket az istálló elődjei fektettek le.”

Azt még nem tudni, hogy a jogelőd Racing Point főszponzora, az osztrák BWT víztechnológiai cég marad-e a csapattal bármilyen formában. A 2017 óta jelen lévő szponzor volt az, akik miatt rózsaszínűre kellett festeni a versenygépeket.

Az Aston Martinok a hagyományos brit versenyzöldben pompáznak majd. Hogy pontosan milyen árnyalatban is, arról már lehet sejtésünk, ugyanis Sebastian Vettel és csapattársa, Lance Stroll magára kapta az overállokat egy fotózás erejéig.

A csapat az elkészült autóját márciusban fogja bemutatni az autógyár gaydoni központjában.

Kövess minket a Facebook-on!