Amíg a Haas házon belül elsimította idén bemutatkozó újonc versenyzője, Nyikita Mazepin mellfogdosós botrányát, várható volt, hogy lesznek, akik nem fogják tolerálni az orosz megnyilvánulását. A Jack & Jones ugyanis elhatárolódott Mazepin ügyétől, de nem kimondottan emiatt nem hosszabbított szerződést a Haas F1-es csapatával.

„A Jack & Jones elhatárolódik a Haas leendő versenyzője, Nyikita Mazepin viselkedésétől, amit a közösségi médiában megjelent felvételen láthattuk. A Haasszal folytatott együttműködésünk amúgy is véget ért volna a 2020-as szezon végén, az ügyet pedig a továbbiakban nem kívánjuk kommentálni” – áll a divatcég közleményében, mely a Twitteren jelent meg.

Ennek ismeretében a szakítás hátterében inkább az áll, hogy teljes versenyzői gárdáját lecserélte a Haas, a Jack & Jones pedig Kevin Magnussen személyes szponzoraként volt jelen eddig is. Miután a Haas Mazepin és Mick Schumacher kettőse mellett döntött, a dán az amerikai IMSA sportautó-bajnokságban, a Chip Ganassi Racing színeiben folytatja karrierjét.

A motorsport szponzori mozgásait figyelő Decalspotters tweetjéből kiderül, hogy a konstruktőri bajnokságban tavaly csak kilencedikként záró Haas összesen öt támogatóját veszítette el a Jack & Jonesszal és a Romain Grosjeant támogató MindMaze-zel együtt.

Távozott a csapattól a PEAK, a BlueDEF és a Nominet is, viszont csak olyan vállalatok (Uralkali, Uralchem) érkeznek a helyükre, amik mögött Mazepin édesapja, Dmitrij Mazepin orosz milliárdos áll.