A tavaly a Williamsnél versenyző Robert Kubica idén szponzorával, a lengyel olajcég Orlennel együtt az Alfa Romeóhoz ment, ahol taralékos és tesztpilótaként kapott állást.

A névadó szponzornak köszönhetően Kubica számos vezetési alkalomhoz is jutott, a téli tesztelés során, majd jó néhány szabadedzésen is autóba ült, így tesz majd holnap is, a Bahreini Nagydíj első szabadedzésén, melyen Kimi Räikkönen autójával köröz a szahíri pályán.

Lehetséges ugyanakkor, hogy Kubica most pénteken vezet utoljára F1-es autót, a 36. születésnapját jövő vasárnap ünneplő lengyel ugyanis fontolgatja, hogy jövőre már mással foglalkozzon.

„Úgy gondolom, a következő idényem más lesz” – nyilatkozta a lengyel Sokolim Okiemnek.

„Nem tudjuk, meddig tart a járvány, én pedig nem akarok jövőre is hasonló helyzetben lenni. Nem is arról van szó, hogy nem akarok versenyekre járni, viszont szeretnék a saját fizikai állapotomra és a pihenésre is időt szánni, ami hosszú távon fontos. Ha pedig valami másba fogok, akkor nem leszek képes évi 23 Forma-1-es hétvégére elutazni. És semmiképp sem szeretnék csak azért repülőterekre járni, hogy a versenyhelyszíneken a tévén keresztül nézzem a futamot és a köridőket.”

Kubica hangsúlyozta, hogy egyelőre nem tudja, mihez is kezd 2021-ben, ám kiemelte a japán Super GT-szériát, ahol szívesen vezetne, ugyanakkor ott egyelőre nem lát lehetőséget.