Lezajlott a harmadik szabadedzés a 2020-as Forma-1-es Török Nagydíjon. Az utolsó, 60 perces gyakorlást Max Verstappen nyerte a Red Bull-lal, megelőzve a ferraris Charles Leclerc-t és a csapattárs Alexander Albont.

A vártnál hamarabb megérkezett a csapadék: a pilóták nedves pályán, szemerkélő esőben, 12 fokos levegő- és 15 fokos aszfalthőmérséklet mellett kezdhették meg a körözést az Isztambul Parkban. Először a Haas versenyzője, Romain Grosjean hajtott a pályára átmeneti esőgumikon. Őt többen is követték, de senki sem kapkodta el a dolgokat, az első körök csak a tapogatózásról szóltak.

Megcsúszásokból, megforgásokból nem volt hiány, sőt, még koccanás is előfordult: Charles Leclerc a Ferrarival eltalálta Esteban Ocon Renault-ját, de egyikőjük autója sem sérült.

Alig tíz perccel a kezdés után Carlos Sainz annyira rosszra értékelte a pályát, hogy a McLarentől esőgumikat kért. Nem ő volt az egyedüli, aki így tett: szinte mindenki váltott a kék oldalfalú Pirellikre, ám a köridők csak lassultak, a körülmények pedig nem javultak. Leclerc majdnem a falba tette egy alkalommal a Ferrarit.

Az eső még jobban rázendített, ám ez elvette a pilóták lelkesedését, kevesen adták körözésre a fejüket. Féltávra annyira elromlottak a körülmények, hogy többen is levetkőztek, a csapatok pedig összecsomagoltak, hogy kevésbé ázzon a felszerelésük.

A csendet tíz perccel az edzés vége előtt a két AlphaTauri, valamint a két Alfa Romeo törte meg. Idejükön alig tudtak javítani valamit, ám Antonio Giovinazzi – szerencséjére minimálisan – megtörte az első szárnyát.

Lewis Hamilton, valamint a két Williams mért kör nélkül zárta az egy órás gyakorlást: a Mercedes britje, valamint George Russell és Nicholas Latifi csak kivezető köröket tettek meg a vizes aszfalton.

F1: Kaotikus állapotok Isztambulban, Hamilton az utolsó 1

A Török Nagydíj időmérője magyar idő szerint délután 1 órakor kezdődik.