November közepe táján nemcsak a kontinentális Európában, de a Forma-1-es Török Nagydíj helyszínén, az Isztambul Parkban is az őszi időjárás a jellemző. A pénteki nap során 15 Celsius-fok körül alakult a hőmérséklet, de a felhők által megszűrt napfény nem tudta igazán felmelegíteni a frissen újraaszfaltozott pályát.

F1: Eső teheti kaotikussá a Török Nagydíjat 1

A hétvége előrehaladtával azonban előfordulhat, hogy a pilótáknak még ennél is rosszabb körülmények között kell megküzdeniük egymással és az aszfaltcsíkkal. Az előrejelzések szerint ugyanis mind a szombati, mind a vasárnapi napon 40 százalékos eséllyel jósolnak csapadékot a pálya területén.

Szombaton ez a harmadik szabadedzést és az időmérőt kevéssé befolyásolhatja, ugyanis az esőt az esti órákra várják. Ez még rosszabbá teheti a körülményeket az Isztambul Parkban, lemosva az aszfaltról az eddig felhordott gumiréteget. A pilóták rengeteget panaszkodtak a tapadáshiányra pénteken, Lewis Hamilton nemigen válogatta meg a szavait.

Vasárnap a csapatok tagjainak érdemes lesz sűrűn rápillantani az időjárási radarokra, hiszen egész nap felhős, borult idő várható. Az eső ekkor már a futam idején is eshet, mely magyar idő szerint délelőtt 11.10-kor veszi kezdetét.