Az elmúlt időszakban a mclarenes Lando Norris és a Red Bull-os Max Verstappen is bocsánatkérésre kényszerült a csapatrádiós kiszólásai miatt – igaz, az utóbbi ügynek még nincs vége, már az ENSZ-nél is bepanaszolták a hollandot –, de más pilótákra is vetett már rossz fényt, ami a futam közben hangzott el a szájukból.

A rádiózás alapján a mezőny egyik „leghisztisebb”, legjobban panaszkodó versenyzőjeként megismert Romain Grosjean szerint nincs jól, hogy a közvetítéseken beadják a beszélgetéseket (sőt, azok aztán az F1TV oldalán is elérhetők).

„Először is: miért is közvetítik ezeket?!” – reagált a francia, amikor az Autosport arról kérdezte, megnehezíti-e a dolgukat ez a fajta nyilvánosság.

„A pilótafülke és a csapatrádió a versenyző saját környezete, nem tetszik, hogy a beszélgetéseket kiadják. Képzeljük csak el, mit hallanánk, ha focipályáról is így közvetítenének! Szerintem az még cifrább lenne. És így nem beszélhet mindig szabadon az ember. Kell a tisztelet. De senki sem tökéletes, én sem. Messze nem vagyok az.”

„De azt sem szabad elfelejteni, hogy 330-cal repesztünk, a határokat feszegetjük, tudatában a veszélynek. Nem ugyanaz, mint ha otthon ülnék a kanapén egy pohár vörösborral és kívülről kommentálnék, ahonnan minden olyan könnyűnek tűnik.”

Grosjean szerint mára az F1-es versenyzők nem is lehetnek őszinték, sem az autóban, sem azon kívül:

„Azt kívánom, hogy bárcsak ugyanolyan egyenes lehetnék, mint az életben vagyok. De a mai világban mindig vigyázni kell, mit és hogyan mondunk, manapság ilyen a társadalom.”