Lewis Hamilton múlt vasárnapi Portugál Nagydíjon 92. Forma-1-es futamgyőzelmét aratta, megelőzte az addigi csúcstartó Michael Schumachert, a sportág legeredményesebb versenyzőjévé vált.

A Mercedes-pilóta fiatal honfitársa, a mclarenes Lando Norris a portimaói futam után nem volt elájulva Hamilton eredményeitől, legalábbis így tűnt, amikor Hamilton mérföldkövéről kérdezték.

„Egyszerűen örülök a sikerének, semmi több. Számomra semmit sem jelent. Olyan autóban ül, amelyikkel gyakorlatilag minden futamot meg kellene nyernie. Egy, legfeljebb két versenyzőt kell megvernie. De elismerésem, teszi is a dolgát” – mondta.

A 20 éves angol mára megbánta a fentieket, bocsánatot kért:

„Bocsánatkéréssel tartozom. Ostoba és felelőtlen voltam néhány megszólalásomban, nem mutattam kellő tiszteletet egyesek felé. Nem ilyen ember vagyok, így tudom, hogy bocsánatot kell kérnem tőlük, és mindenkitől, aki olvasta-hallotta ezeket. Bocsánat!” – írta a Twitteren.

Norris üzenetének Hamilton mellett minden bizonnyal a Racing Point-os Lance Stroll volt a címzettje, ugyanis a futamon leidiótázta a kanadait egy incidens után.