Lewis Hamilton a 93. futamgyőzelmét aratta a vasárnapi Emilia-romagnai Nagydíjon, melyen a dobogósoknak egy, a pálya nyomvonalát ábrázoló – az Ayrton Senna 1994-es halálos balesetének helyszínét egy gyémánttal jelölő – szénszálas trófeát osztottak ki.

A díjkiosztó után Hamilton külön kitért arra, hogy milyen komoly, tetszetős díjjal jutalmazták:

„Régóta nem volt itt futam, és ez az a pálya, ahol Ayrton elhunyt ’94 -ben, emlékszem, én akkor egy gokartversenyen voltam. Szóval úgy, hogy 26 évvel később én nyerhettem itt, ahol ő annyi győzelmet aratott, ez a trófea biztosan örök darab lesz.”

„Érzésre is jó volt, ja súlya, nem tűnt gagyinak. Gyerekkoromban, a gokartozásban kapott trófeák semmi kis műanyag cuccok voltak, de így is különlegesek, nagyon sokat jelentenek. Aztán ahogy az ember halad a felfelé a kategóriákban, egyre szebbek, egyre drágábbak lesznek, a Forma-1-ben meg egészen lenyűgözőek. De volt olyan időszak, amikor azért itt is spóroltak, nagyon cini, nagyon gagyi trófeákkal, amik nem is bírták az idő múlását” – folytatta.

A díjkiosztó utáni, bokszutcai ünneplésről készült fotók alapján azért az imolai trófea sem volt valami strapabíró, az egyik – a képek alapján nem egyértelmű, hogy Hamiltoné vagy a konstruktőri – darabot már javítani kellett, ragasztószalaggal erősítették rá vissza a keretet.

F1: Eltörték Hamilton gyémántos trófeáját? 3