Már az időmérő után lehetett sejteni, hogy Sebastian Vettelnek nem lesz könnyű futama Imolában. A Ferrari négyszeres világbajnoka a 14. helyről kezdhette az Emilia-romagnai Nagydíjat, és ugyan közel járt a pontszerzéshez, végül csak a 12. helyen végzett.

Vettel – néhány kollégájával együtt – azzal próbálkozott, hogy a lehető legtovább elmegy a rajtnál feltett közepes keverékű abroncsokon, majd a futam végén friss gumikon hátulról felzárkózva előrejön, amennyire csak tud. A német jól állt, hiszen a későbbi pontszerző Kimi Räikkönen Alfa Romeója elől állt ki kereket cserélni a 40. körben, ám a Ferrari szerelői finoman szólva rossz munkát végeztek.

A német a leintés után egy rossz szót sem szólt csapatáról, sőt, még védelmébe is vette őket. “Lágy gumikat szerettem volna, ám tájékoztattak, hogy akkor veszítek Landóval [Norris – a szerk.] szemben. Inkább a pozícióvesztést választottam volna, valamint a tovább körözést, hogy a végén a lágyakkal támadhassak, de én nem látom az adatokat, a különbségeket, és a csapatra kell támaszkodnom ezen a téren.”

Vettel a rossz eredmény ellenére is talált értékelhető momentumot. “A versenyeim általában nem rosszak. Egy körön nehézségeim vannak a tapadási határok megtalálását illetően, ám a futamon számos más faktor is jelen van. Az utóbbi nagydíjak alkalmával mindig hátul voltam, de most szerencsés voltam abból a szempontból, hogy tiszta levegőben autózhattam” – mondta a német.