Nem mutatott látványos versenyzést Charles Leclerc a Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíjon. A Ferrari monacóija a hetedik helyről rajtolva az ötödik helyen ért célba, ám pozíciójavításait inkább Pierre Gasly, illetve Max Verstappen kiesésének köszönhette. Leclerc ennek ellenére versenybe volt az őt körbevevő autókkal, és nem vallott szégyent Imolában.

“Igen, örülök!” – jelentette ki leintés után a kétszeres futamgyőztes. “Ötödik hely – egy alkalommal a dobogóra is gondoltam, de ez nem jött össze. Nagyon közel voltunk hozzá, az újraindításnál Daniel [Ricciardo] mögött a hideg gumikon küszködtem egy kicsit, így Danyiil [Kvjat – a szerk.] megelőzött engem. De így is elégedett vagyok.”

F1: A dobogóban is bízott Leclerc 1

Charles Leclerc

Ami a stratégiát illeti, Leclerc nem tudta megmondani, hogy esetleg más taktikával előrébb végzett volna-e. A monacói indította meg a verseny első szakaszában a kerékcserék sorát, mellyel az volt a célja, hogy az őt feltartó Ricciardo Renault-ját megelőzze. Ez végül nem jött össze neki a lassan felmelegedő gumik miatt.

“Ezt sosem fogjuk megtudni. Az elején úgy éreztem, több van még a lágy abroncsaimban, de ezt majd csak az adatok elemzésével érthetjük meg jobban” – tette hozzá.