Pazar teljesítményt nyújtott a Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a versenyen a negyedik helyről, Max Verstappen mellől rajtolhat majd Pierre Gasly. Az AlphaTauri ezzel legjobb rajtpozíciót állította be, a francia pedig még a Red Bull-lal indulhatott ennyire előkelő helyzetből a tavalyi Német Nagydíjon.

„Nagyon boldog vagyok, életem időmérője volt ez!” – kezdte mondandóját a holland Ziggo Sportnak Gasly. „Jól éreztem magamat az autóban, úgy tűnik, fekszik neki ez a pálya.”

F1: Élete időmérőjét futotta Gasly 2

„Úgy gondolom, már reggel is gyorsak voltunk, végig nagyon közel voltunk a top3-hoz. Érzésem szerint folyamatosan tudtam gyors köröket autózni, most viszont már a versenyre koncentrálunk” – utalt a délelőtti szabadedzésre a francia, amit ugyancsak negyedikként fejezett be.

Gasly hozzátette, egy ideje már tudott a hét elején bejelentett szerződéshosszabbításról, szóval nem annak hatására táltosodott meg ennyire.

Ezen a hétvégén Pierre Gasly különleges festéssel versenyez Imola visszatérése alkalmából, mellyel az 1994-ben elhunyt Ayrton Senna emléke előtt tiszteleg – a francia fejfedőjéről korábban már írtunk a Vezessen: