Pierre Gasly tavaly csúnyán leszerepelt a Red Bull Racingnél Max Verstappen mellett, a csapat az ígéretek ellenére már a szezon második felére lecserélte őt, visszaküldték a Toro Rossóhoz (idén már AlphaTauri), hogy az újonc Alexander Albonnal tegyenek próbát a nagycsapatnál.

Míg Albon idén gyakorlatilag Gaslyt másolva szerepel a Red Bullnál, a francia már a tavalyi szezon végére magára talált, idén pedig egyenesen remekel, megbízhatóan hozza az erős futamokat, a kaotikus monzai Olasz Nagydíjat pedig meg is nyerte, Sebastian Vettel 2008-as diadala után hozott újabb győzelmet az energiaital-gyártó kisebbik csapatának.

Gasly a szép eredmény után többször is elmondta, hogy késznek érzi magát arra, hogy 2021-től újra a Red Bull Racingnél vezessen, de a főnökök nyilatkozataiból világos volt, hogy hiába vár erre. Az elmúlt pár hétben az is felröppent, hogy a Renault vinné a franciát az idén csalódást keltően szereplő honfitársa, Esteban Ocon helyére, de most már világos, hogy ez sem valósul meg, ugyanis bejelentették, hogy Gasy 2021-re is marad az AlphaTaurinál.

„Végtelenül örülök, hogy egy újabb idényre maradhatok az AlphaTaurinál! Az idei szezon nagyon jól alakul, a csapat történetének legsikeresebb éve lehet ez. Úgy érzem, hogy erős a kapcsolatunk, sikerült minden adódó lehetőséget kihasználnunk, legjobban az Olasz Nagydíjon. Különleges volt számomra, hogy Monzában érhettem el a pályafutásom első Forma-1-es győzelmét, a másodikat a csapat történetében, erre igazán büszke vagyok” – idézték a közleményben Gaslyt.

„Mindent beleadok, hogy előrébb vigyem a csapatot. Nagyon várom a jövő évi kihívást, az AlphaTaurival való folytatást, hogy a jövőben még több sikert érjünk el együtt” – zárta.

Míg Gasly maradása immár biztossá vált, a csapattárs kérdése nyitott. Igen valószínű, hogy az idén a franciától messze elmaradóan teljesítő Danyiil Kvjat nem kap újabb lehetőséget, helyére talán a Red Bulltól minden bizonnyal távozó Albon ültetik majd, esetleg a Forma-2-ben tisztességesen szereplő, Red Bull- és Honda-támogatású Cundoa Jukit.