Egyre inkább körvonalazódni látszik, ki foglalhatja el a 2021-es Forma-1-es rajtrács egyik legértékesebb kiadó ülését. A Red Bull még nem kötötte le Max Verstappen csapattársát, és Alexander Albon maradása közel sem biztos. Christian Horner, az energiaitalos alakulat csapatfőnöke elárulta, a thai-brit versenyzőnek két futama van bizonyítani: sorsa a mostani Portugál, illetve a jövő hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon dőlhet el.

“Szeretnénk, ha Alex megragadná az ülést és igazolná, hogy nincs szükségünk alternatíva után nézni. Szerintem mindenki ezt szeretné csapaton belül” – mondta a szakember. “Úgy tűnt Mugellóban, hogy a javára fordul a helyzet. Volt pár nehezebb hétvégéje, és vissza kell rázódnia itt és főként Imolában egy erős hétvégével a rajttól a célig.”

F1: Ő már biztos nem lesz jövőre Red Bull-pilóta 1

Albon Mugellóban még dobogón ünnepelt

“Ő egy népszerű srác a csapatunkban, de két autóra van szükségünk, hogy harcolhassunk a Mercedesszel. Ez a célunk” – árulta el a csapatfőnök, aki persze gondol az alternatív lehetőségekre is.

Erről bővebben beszélve kifejtette, hogy nem számolnak azzal, hogy Pierre Gasly-t vagy Danyiil Kvjatot ültessék vissza a nagycsapat autójába, hiába nyerte meg előbbi az Olasz Nagydíjat. “Szerintem az AlphaTauri jól megvan a versenyzőivel. Ahogy mondtam, az elsődleges választásunk Alex, de ha más megoldások után kell néznünk, a Red Bull pilótaprogramján kívül kell nézelődni, egész egyszerűen azért, mert nincs szabad pilóta.”

Jó hír lehet ez főként a pozícióra legnagyobb eséllyel pályázó Sergio Pereznek és Nico Hülkenbergnek. “Vannak minőségi versenyzők a piacon, akiknek még nincs állásuk a jövő évre” – tette hozzá.