Bő egy hete röppent fel, hogy a Racing Pointtól az év végén távozni kényszerülő Sergio Perez a Williamsnél is érdeklődik, a csapat pedig George Russellt küldheti el a mexikói kedvéért.

A Mercedes programjába tartozó angol ifjonc biztos benne, hogy a jövő évre is szóló szerződése alapján 2021-ben is az angol csapatnál lehet, a spekulációkat pedig csak Perezék manipulációjának tartja, ugyanakkor a Williams megbízott főnöke, Simon Roberts a Portugál Nagydíj előtt nem volt hajlandó megerősíteni, hogy jövőre is az idei páros ül majd az autóikban.

A Mercedes-főnök Toto Wolff tisztázta, hogy annak ellenére, hogy ők adják a motorokat a Williamsnek, a pilótakérdésbe nem fognak beleszólni:

„Nem örülnénk, ha elküldenék, de ez nem rontaná meg a viszonyunkat a Williamsszel. A motorszerződés nem kötődik Russellhez, az egy teljesen másik megegyezés. 2025-ig van szerződésünk a Williamsszel, a Mercedes pedig köztudottan tiszteletben is tartja a szerződéseket” – mondta az Auto Motor und Sportnak.

„Tiszteletben tartjuk a Williams önállóságát. Mindenkinek a csapata számára legjobb döntést kell meghoznia.”

Wolff ezzel együtt a neveltjük megtartását javasolja a brit alakulatnak.

„Az új tulajdonosok szeretnék felfuttatni a csapatot. Ez csakis jó pilótákkal lehetséges, a helyükben én megtartanám Russellt.”

Russellnek azért nem kell túlságosan aggódnia, legrosszabb esetben 2021-et a Mercedes tartalékosaként tölti majd, 2022-ben pedig akár már Valtteri Bottas helyén is vezethet a gyári csapatnál – eddig minden jel arra mutatott, hogy eredetileg is így terveztek.