Sebastian Vettel 2021-es érkezése miatt Sergio Perez az év végén távozni kényszerül a Racing Pointtól, ám azt még nem tudni, talál-e új Forma-1-es helyet magának, és ha igen, hol.

Perezt a múlt héten a Williamsszel hozták hírbe, a pletykák arról szóltak, hogy a mexikói a Mercedes-nevelt George Russellt túrná ki a brit csapattól. Az angol ifjonc a Portugál Nagydíj sajtónapján már elmondta, hogy neki szerződése van, maradni fog, most pedig újra leszögezte, hogy szerinte semmi alapja a híreszteléseknek.

„Semmi sem változott. Én igyekszem a pályán előadni a magamét, és ahogy már mondtam, nem aggódom a jövő év miatt. Tudom, hogy a Mercedes és Toto (Wolff) vigyáz rám, ezt maga Toto mondta nekem, én pedig teljesen megbízom benne” – idézte a The Race a versenyzőt.

„Szerintem a találgatásokat valószínűleg Perezék táplálták, hogy ezzel helyezzenek nyomást más csapatokra, a Red Bull-ülésre játszhatnak. Én ezt gondolom. Nekem szerződésem van, nincs mitől tartanom, csak a munkámra koncentrálok.”

A találgatásokat mondjuk maga a Williams-főnök is felerősítette, amikor múlt pénteken nem volt hajlandó konkrétan kimondani, hogy 2021-re is marad a mostani versenyzőpárosuk, helyette csak maszatolt. Russell azt mondja, belülről egyértelmű a helyzet.

„Nekem azt mondták, fogalmuk sincs, honnan eredtek a pletykák. A csapat nem szereti a szerződési dolgokat kommentálni, de Simon (Roberts, csapatfőnök) pénteki sajtótájékoztatója után megint egy kicsit kiforgatták a dolgokat, pedig pont ezt nem akartuk” – mondta Russell, aki azt is elárulta, hogy a hétvégén az új tulajdonos Dorilton Capital képviselőivel is beszélt.

„Igen, itt voltak, beszéltem velük. Azt mondták, hogy ne aggódjak, minden rendben lesz. Röviden beszéltünk erről, aztán át is tértünk arra, hogy mi lesz az idei év hátralévő részében, meg jövőre, hogyan vihetjük előrébb a csapatot, ez nekem elég is.”