Szűk egy hete merült fel, hogy a Racing Pointtól távozó Sergio Perez 2021-re a Williamsnél keres helyet. A hír eddig komoly alapot nélkülöző spekulációnak tűnt, de a csapat megbízott főnöke, Simon Roberts – bár épp az ellenkezőjét igyekezett elérni – pénteken Portimaóban olajat öntött a tűzre azzal, hogy nem volt hajlandó megerősíteni a jelenlegi pilótapáros – George Russell és Nicholas Latifi – megtartását.

„Egyszerűen nem fogok erről beszélni. A(z új tulajdonos) Dorilton megvásárolta a csapatot, a pilótákat illetően semmi sem változott. Őrület, mennyi spekuláció, pletyka van. De hát ez a silly season. Ennél többet nem szeretnénk mondani” – nyilatkozta, amikor először erről kérdezték.

Egy újabb, azonos tartalmú kérdéssel igyekeztek egyenes, egyértelmű választ kihúzni Robertsből, amire amolyan beakadt lemezként reagált:

„Semmi sem változott. Sok a találgatás. Sok jó pilóta keres ülést magának. A Dorilton megvette a csapatot, de semmi sem változott. Ennél többet nem mondhatok. Egyik pilótánkról sem fogok mondani semmit. Mindketten nagyszerű munkát végeznek. Nagyon sok a találgatás, nem szeretném, hogy akaratlanul én is tápláljam őket, mert valaki mindig kiragad valami részletet, bármit is mondunk. Mi elégedettek vagyunk, majd meglátjuk, mi zajlik még a pilótapiacon.”

A felvetésre, hogy egyszerűen elébe mehetne a további spekulációknak azzal, ha kizárná Perez leigazolását és/vagy 2021-re is megerősítené a jelenlegi felállást, így felelt:

„Lehetséges, de mi egyszerűen nem szeretnénk se ezt, se azt mondani. Csak a versenyhétvégénkre koncentrálunk. Nincsenek híreink.”