Pénteken vált hivatalossá, hogy 2021-től Stefano Domenicali, a Ferrari korábbi csapatfőnöke és a Lamborghini vezére váltja Chase Carey-t a Forma-1 vezérigazgatói székében.

Domenicali neve, mint a pozíció várományosa sokáig fel sem reppent: a legtöbben Toto Wolffot, a Mercedes csapatfőnöket vizionálták a sportág élére. A bejelentés után az osztrák szakember elmondta, hogy tárgyalt Greg Maffei Liberty Media-cégvezérrel, de nem jutottak dűlőre. “Tisztelem Greget és mindazt, amit elért, de szeretem azt, amit jelenleg csinálok. Annyira szeretem a stopperórát, a versengést, és azt, ahol jelenleg vagyok a Mercedesszel, hogy mindennap meg kell csípnem magam.”

Wolff hozzátette, még ha váltani is szeretett volna, a Ferrari biztosan megvétózta volna a döntést. “Joguk van ehhez, és ezt tiszteletben tartom. Én is hasonlóan gondolkodnék” – mondta, utalva Mattia Binotto Ferrari-csapatfőnök indoklására. Az olasz szakember is megerősítette, hogy nem engedték volna meg Wolffnak a pozíció elfoglalását.

“A Ferrari egyik joga, hogy megvétózza az F1 CEO-jának személyét. Döntésünk Totót illetően nem volt személyes, úgy hiszem, hogy ő is jó választás lett volna a szerepre, csakúgy mint Stefano. Azt azonban nem találtuk korrektnek, hogy egy olyan személyt jelöljenek, aki ennyire kapcsolatban áll a mai Forma-1-gyel” – indokolta a döntést Binotto.