Lewis Hamilton indulhat az élről a Forma-1-es Toszkán Nagydíjon, ami részben annak is köszönhető, hogy az időmérő edzés utolsó szakaszában a hétvégét eddig domináló Valtteri Bottasnak már nem volt lehetősége második próbálkozásra – javítási reményeinek Esteban Ocon tett keresztbe azzal, hogy a 3-as kanyar kijáratánál hibázott és megforgatta a Renault-t, ezzel előcsalogatva a sárga zászlókat.


„Vétettem egy apró hibát, egyébként 1:16.3-as köröm lett volna” – nyilatkozta az időmérő után Ocon, aki ez alapján akár a hatodik helyre is odaérhetett volna, így viszont csak a 10. helyről várhatja a piros lámpák kialvását. „Csak sajnos egy kicsit túlfeszítettem a húrt, ezért elnézést kérek azoktól, akik miattam nem tudták befejezni a körüket.”

„Jól, kényelmesen éreztem magamat az autóban, ezért úgy véltem, bőven tudok még időt nyerni. Ezen a pályán mindenki keményen megy, de ha túlmész a határon, harap. De lesznek még lehetőségeim, a rajt sem ígérkezik könnyűnek, főleg az első néhány kanyarban, ahol többen is egymás mellé kerülhetünk.”

Így tették tönkre az F1-es időmérőt 1

A másik Renault-val Daniel Ricciardo a nyolcadik rajtkockából vághat neki a Forma-1 történetének első Toszkán Nagydíjának.