Az elmúlt héten szinte mindenki Pierre Gaslyról beszélt, miután az AlphaTaurival nyert a Forma-1-es Olasz Nagydíjon, ezzel ő lett az első francia futamgyőztes 24 év után. Gasly a mugellói hétvégét is jól kezdte, végül hajszállal ugyan, de annál nagyobb meglepetésre búcsúzott a Q1 végén a szombati időmérő edzésen, csak a 16. helyről indulhat a toszkán futamon, amit óriási frusztráltsággal konstatált.


Kiesése után nem is tudta véka alá rejteni a csalódottságát. „Frusztráló volt a mai nap, mert jól alakult idáig az egész hétvége. Jó volt az autó a szabadedzésen, aztán az időmérőre feljebb állítottuk egy kicsit a motort, emiatt a köreimen a célvonal előtt elfogyott az energiám, ami több mint egy tizedmásodpercembe került, és ha ránézünk a különbségre, mindössze fél tized hiányzott a Q2-höz” – nyilatkozta a francia.

„Nyilván nem jó egy ilyen pályán ennyire hátul lenni. Kár érte, mert előtte minden nagyszerűen alakult, de az időmérőre mégsem sikerült összerakni a dolgokat, és a legrosszabb pillanatokban vétettünk apró hibákat. Muszáj valamit kitalálnunk a kármentésre, mert tudjuk, hogy ennél gyorsabbak vagyunk, de a pontszerzést próbáljuk célba venni holnapra” – tette hozzá.

A mennyből a pokolba került az új F1-es győztes 1

A Sky Sports F1-nek nyilatkozva az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost szimpla lassúsággal és alulkormányozottsággal magyarázta Gasly gyengélkedését. Csapattársa, Danyiil Kvjat valamivel jobban zárt Gaslynál, de az orosz is csak a 12. rajtkockát kaparintotta meg a másik AT01-essel.