Habár Sebastian Vettel és a Ferrari kapcsolata már közel sem felhőtlen, a német szép gesztussal köszöni meg a garázsa oldalán dolgozóknak a Forma-1-es Olasz Nagydíjon, hogy mellette állnak.

A Forma-1 hivatalos oldalának beszámolója szerint a négyszeres világbajnok csütörtök este telefont ragadott, és egy szelfi készítésével kezdte elsőre megmagyarázhatatlan tevékenységeinek sorát. Ezután a csapattagokról készített közeli portrékat, szám szerint 76-ot.

Vettel ugyanis csatlakozott a monzai pálya akciójához, melynek keretében a rajongók a lelátókra ültethetik kartonpapírból készült másukat. Egy rajongót 40 eurós összegért cserébe lehet megszemélyesíteni, a befolyt összegen pedig több olasz egészségügyi szervezet osztozik.

F1: A lelátóról nézi az Olasz Nagydíjat a Ferrari 2

A német így 3040 euróval, azaz közel 1,1 millió forintot adományozott jótékony célokra, miközben vélhetően mosolyt csalt a csapattagok arcára is.

Csapattársa, Charles Leclerc is “felültette” a magáról készült papírmasét a célegyenes egyik lelátójára – erről már pénteken posztolt a monacói, aki éppen Vettel mellett ül:

Rajtuk kívül igazi emberekből is lesz néhány a monzai tribünökön: áldozatos munkájuk elismeréseként a Ferrari 250 egészségügyi dolgozót hívott a vasárnapi versenyre.