Nem sikerült túl jól Sebastian Vettel szombati napja a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon: a Ferrari németje csak a 11. helyről várhatja a vasárnapi rajtot, a négyszeres világbajnok az idei hat időmérőből háromszor elvérzett még a Q3 előtt.

Vettel viszonya egyre rosszabb a Ferrarival, melyre tökéletesen rávilágított a barcelonai kvalifikáció. A RaceFans szúrta ki, hogy a német egyáltalán nem szólalt meg, amíg az autóban ült: nem válaszolt versenymérnökének, nem érdeklődött csapattársa tempója felől és nem küldött semmiféle visszajelzést bokszutca felé. A kommunikáció végig egyirányú volt, a német leginkább csak a forgalomról kapott információkat, illetve a fontosabb beállításokról.

A német, habár akadt karrierje során néhány viccesebb beszólása, sosem volt igazán nagydumás az autóban. Az utóbbi időben azonban feltűnően keveset beszélget csapatával: a 70. Évfordulós Nagydíj leintése után, ahol Vettel a 12. helyen végzett, nagyjából fél percig nem válaszolt semmit a csapatának. A négyszeres világbajnok csak akkor szólalt meg, amikor a rádió ellenőrzésére kérték.

Nem csoda, hogy többen is úgy látják, hogy Vettel hamarabb véget vethet a mérgezett frigynek. A legvadabb, német forrásból származó pletykák szerint akár az is elképzelhető, hogy már a Belga Nagydíjra sem utazik el a ferraris, és az 5-ös rajtszám helyére a Sergio Perez helyetteseként egyszer már beugró Nico Hülkenberg 27-es, vagy az Alfa Romeónál szenvedő Kimi Räikkönen 7-es száma kerülhet.